Vremea a făcut prăpăd în România. Copaci rupți de la rădăcină, iar tencuiala unui bloc a căzut pe o mașină

Vremea rece a pus stăpânire în România. Circulația rutieră este îngreunată, în special în Moldova. Porturile de la malul Mării Negre au fost închise. În Constanța e potop. Autoritățile s-au mobilizat, după ce tencuiala unui bloc a căzut pe o mașină. Mai mulți copaci au fost rupți de la rădăcină.

Avertizări meteo de ninsori și viscole în România

Vremea în weekendul 17-19 noiembrie 2023 aduce fenomene meteorologice specifice sezonului de iarnă. În mai multe teritorii din România sunt înregistrate, la momentul redactării acestui material, cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului ce dau naștere viscolelor.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de ninsori și intensificări ale vântului în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură în weekendul curent. Câteva teritorii din Oltenia, Banat și Muntenia se află sub cod galben de vreme rea.

Circulație rutieră îngreunată în aceste zone

În Moldova, dar nu numai, circulația rutieră se desfășoară în condiții dificile, din cauza ninsorilor. Județele Alba, Bacău, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Sălaj, Suceava și Vaslui sunt, de asemenea, luate în vizor de autorități, din cauza straturilor de zăpadă depuse pe carosabil.

Reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române au anunțat că în zonele amintite se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a asigura o bună circulație rutieră. În celelalte județe din țară, se circulă pe carosabil umed, fără depuneri de polei.

Porturile de la Marea Neagră au fost închise

Între timp, din cauza rafalelor de vânt ce s-au intensificat, porturile de la malul Mării Negre au fost închise. Anunțul a fost făcut tot de către reprezentanții Centrului Infotrafic.

Constanța se află, de asemenea, sub avertizare de cod portocaliu de cantități importante de precipitații. Fenomene meteo în acest sens au fost înregistrate încă din primele ore ale zilei de sâmbătă, 18 noiembrie 2023. Imaginile publicate de Ziua de Constanța arată cum abia se poate circula pe A4, din cauza apei.

Vremea a făcut ravagii în Constanța

Tencuiala unui bloc din municipiul Constanța a căzut pe o mașină, în urma condițiilor meteorologice raportate în weekend. Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului, luând măsuri pentru protecția populației. Pe strada Răscoalei, un copac a fost rupt de la rădăcină. Nu este însă singurul.

Nu au fost impuse restricții privind traficul aerian sau feroviar, însă agenții de poliție rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să nu plece la drum, dacă mașinile nu prezintă anvelope de iarnă sau dacă zona carosabilă prezintă polei, gheață sau zăpadă.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial