Vreme mai caldă decât normalul perioadei până la mijlocul lunii martie. Anunț neașteptat

Vremea se încălzește simțitor în perioada următoare, în România. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, iar temperaturile vor fi mai mari decât cele normale perioadei până la jumătatea lunii martie.

Meteorologii au venit cu o veste care îi va bucura pe mulți, dar nu și pe iubitorii zăpezii și ai anotimpului rece. Prognoza meteo actualizată de ANM arată că, începând de săptămâna viitoare, temperaturile cresc și vom avea vreme mai caldă decât normalul acestei perioade.

Prognoza meteo arată că vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în următoarele săptămâni
Încă de sâmbătă vor crește temperaturile, dar încălzirea se va resimți mai bine de săptămâna viitoare.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

ANM informează că, începând de luni, temeperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cât despre precipitații, se estimează că vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Valori ale temperaturii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă se înregistrează la nivelul întregii țări, și în această săptămână, cu precădere în regiunile extracarpatice.

De data acaesta, cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Vreme mai caldă decât specificul acestei perioade va fi în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Ca medie, temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În schimb, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil ușor excedentare în zonele montane.

About the author