VIDEO cu impact emoțional | Familia de români care a murit încercând să treacă granița ilegal în SUA, repatriată. Rudele au ÎNGENUNCHEAT de durere

Familia de români care a murit încercând să treacă granița ilegal în SUA din Canada a fost repatriată. Rudele au căzut în genunchi de durere, atunci când mașina cu trupurile neînsuflețite a intrat în curtea casei.

Zeci de oameni s-au adunat în curtea familiei celor patru români – prinții și doi copii – care au murit înecați în timp ce încercau să intre ilegal în America din Canada.

Trupurile lor au fost repatriate miercuri în România și au fost aduse într-o mașină mortuară. În curte a fost așternut un covor roșu și mai multe decorațiuni cu flori.

Lacrimi și strigăte de durere au răsunat din curtea familiei. Într-o înregistrare postată pe Facebook se vede cum apropiații familiei cad la pământ din cauza supărării. La fața locului răsuna muzică lăutărească de jale.

De altfel, la fața locului erau mobilizate și mai multe cadre medicale, pentru a acorda asistență persoanelor îndurerate.

Cine sunt cei doi români care au murit încercând să treacă ilegal granița din Canada în SUA. În tragedie și-au pierdut viața și cei doi copii ai lor.

Cuplul de români și copiii lor, unul de 1 an și unul de 2 ani, intenționau să treacă ilegal granița din Canada către SUA, dar au sfârșit tragic.

Barca în care se aflau, alături de o altă familie din India, și de conducătorul ambarcațiunii, s-a răsturnat în râul St. Lawrence, aflat în apropiere de granița dintre Quebec și Ontario.

Serviciul de Poliție Akwesasne Mohawk a anunțat că un bărbat a fost identificat ca fiind Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani.

Poliția a spus că avea două pașapoarte canadiene asupra sa, câte unul pentru copiii săi, de 1, respectiv 2 ani. Micuții au pierit și ei, iar trupurile lor au fost recuperate. (Citiți detalii suplimentare aici…)

O femeie — soția lui Florin și mama copiilor — a fost identificată drept Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache, în vârstă de 28 de ani, transmite cbc.ca.

Familia de români intenționa să ajungă în Orlando, Florida, acolo unde se aflau rude de-ale lor, dar au pierit în apele râului canadian. Acum, apropiații vor să găsească o modalitate de a repatria trupurile neînsuflețite în orașul natal din România.

Autoritățile spun că geografia unică a teritoriului îl face un loc popular pentru traficanții de persoane, poliția efectuând 48 de interceptări în acest an. Majoritatea celor care încearcă să intre în SUA prin zonă sunt de origine indiană și română.

În februarie, poliția din Akwesasne a raportat o creștere a traficului de persoane în comunitatea Kanien’kehá:ka

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial