Veste rea pentru Simona Halep. Sportiva a răbufnit: “Sunt extrem de șocată! Îmi încalcă drepturile…”

Simona Halep, 31 de ani, a anunțat, luni seara, că Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis, ITIA, a cerut amânarea audierii cazului său de dopaj pentru a treia oară.

Halep, care urma să fie audiată de tribunalul independent Sports Resolutions pe 28 mai, a criticat ITIA pentru modul în care procedează în cazul său.

Măcinată de această decizie, jucătoare de tenis din Constanța a postat un mesaj pe contul oficial de Instagram în care-și exprimă indignarea pentru că se cere a treia oară amânarea audierii sale.

În ciuda faptului că prezentatul ITIA, Nicole Sapstead, a declarat că va face totul pentru că Simona Halep să fie tratată corespunzător.

“Sunt din nou extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce ITIA, prin reprezentantul său Nicole Sapsead afirma public în urmă cu trei zile că ITIA ‘rămâne hotărâtă să comunice cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi în timp util’, în acelaşi timp cei de acolo cereau oficial Tribunalului să îmi amâne audierea… pentru a treia oară.

ITIA spune public ceva, în timp ce în mod privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi ITIA a căutat în mod repetat să se amâne audierea.

Când va înceta? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Astfel de acţiuni îmi încalcă drepturile” a fost mesajul transmis de Simona Halep prin intermediul rețelelor de socializare.

La rândul său, Patrick Mouratoglou, antrenorul dublei câștigătoare de Grand Slam, a acuzat ITIA pentru modul în care procedează în cazul acesteia. “Joacă la două capete. Așa au făcut din prima zi”, a afirmat francezul.

Simona Halep, suspendată din luna octombrie pentru o încălcare a regulamentului antidoping, se confruntă cu un nou caz legat de nereguli în datele paşaportului său biologic, a anunţat Autoritatea Antidoping din Tenis săptămâna trecută.

„Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)”, scrie instanţa într-un comunicat de presă.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022.

Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele lui Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, după ce în pașaportul ei biologic ar fi fost identificate “iregularități”.

Cazul Simonei Halep urmează să fie judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions.

Jucatoarea de tenis nu a mai jucat niciun meci din august 2022

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial