„Vă rog, ajutați-ne!”. Mare campion al Turciei, în lacrimi

După cutremurele din Turcia și Siria, care au avut loc în urmă cu câteva ore, un mare campion al Turciei a făcut un apel disparat către populație. Imaginile cu Volkan Demirel, în lacrimi, au ajuns virale în întreaga lume. Declarațiile terifiante ale sportivului.

Cutremurele din Turcia și Siria au provocat mari dezastre. Moartea a sute de persoane și dezastrele provocate de seisme au fost provocate de magnitudinea uriașă a cutremurului.

Volkan Demirel, în lacrimi
Mai mulți sportivi din Turcia sunt căutați de autorități, în urma cutremurului care a avut loc în urmă cu câteva ore. Până în acest moment au fost înregistrate peste 1.500 de victime. Foarte mulți oameni sunt blocați sub dărâmături și în aceste momente.

Ministrul turc al sportului, Mehmet Kasapoğlu, a anunțat că toate competițiile naționale au fost suspendate, imediat după producerea seismelor.

Volkan Demirel, antrenorul lui Hatay este unul dintre cei mai mari sportivi din Turcia. După ce mai mulți sportivi au fost răniți, acesta a transmis un mesaj în care cere ajutorul populației pentru a salva Turcia.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu.„, a declarat Volkan Demirel, în lacrimi, în urmă cu puțin timp, potrivit presei internaționale.

Cutremur devastator în Turcia

În această dimineață, un cutremur devastator a avut loc în Turcia. Seismul a înregistrat o magnitudine de 7,4 pe scara Richter, și s-a produs în jurul orei locale 04:17.

Cutremurul a avut o adâncime de 17,9 km, în Kahramanmaraş, în sud-estul țării, în apropiere de Gaziantep. Însă, din păcate, seismul a afectat întreaga regiune, dar și Siria și Liban. Mai multe replici au urmat după cutremurul inițial.

La ora 13:25 a fost raportat o altă replică, de magnitudine asemănătoare.

Un al treilea cutremur cu magnitudinea de 5,7 a fost înregistrat la o adâncime de 60 km la 61 km SV de Malatya și la 15 km V de Doğanșehir.

O a patra replică cu magnitudinea 5,8, potrivit EMSC, a avut loc la ora locală 13:51 la o adâncime de 8 km la 139 km NV de Șanlıurfa și 17 km VSV de Malatya.

Numărul morților în Turcia și Siria a crescut la peste 1.800

Cel puțin 1.800 de persoane au murit în Turcia și Siria, iar alte câteva mii au fost rănite în urma a două cutremure puternice de 7,7 și 7,6 pe scara Richter.

Un total de cel puțin 592 de persoane au fost ucise în Siria, între care 371 în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de știri de stat siriane SANA, care a raportat și 1.089 de răniți. Între timp, grupul Căștilor Albe, cunoscut oficial ca Apărarea Civilă Siriană, a raportat, de asemenea, cel puțin 221 de morți și 419 de răniți în zonele deținute de opoziție din nord-vestul Siriei.

În acelaşi timp Erdogan a revenit cu un bilanţ al cutremurului şi a declarat că seismul a ucis peste 1.300 de oameni în Turcia și a distrus 2.818 clădiri. Salvatorii lucrează prin dărâmăturile clădirilor prăbușite pentru a localiza supraviețuitorii, în timp ce NATO, UE și 45 de țări au oferit ajutor în urma dezastrului.

About the author