Recent, ne-am obișnuit să credem că toți trebuie să bem cât mai multă apă. De fapt, orice medic vă va spune că este suficient un maxim de 2 litri de apă pe zi. Ce este în plus creează doar o sarcină suplimentară asupra rinichilor.
Dar cel mai important lucru nu este câtă apă bei, ci modul în care o bei.
Iată cel mai bun moment pentru a face acest lucru, din punctul de vedere al cardiologilor:
Beți primele 2 pahare de apă imediat după trezire – acest lucru vă ajută la “lansarea” literalmente a tuturor organelor interne
Este recomandabil să luați întotdeauna 1 pahar de apă cu 30 de minute înainte de masă. Acest lucru va ajuta la accelerarea metabolismului și îmbunătățirea activității organelor digestive în general.
Beți 1 pahar de apă înainte de a face o baie. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați și să reduceți tensiunea arterială.
1 ceașcă de apă chiar înainte de culcare va permite nu doar să aveți un somn odihnitor, dar și să reduceți încărcătura inimii. Dacă vă faceți un obicei pentru fiecare zi, riscul unui atac de cord va fi redus cu 95%.
Apropo, un alt beneficiu al acestui obicei este capacitatea de a preveni crampele piciorului noaptea.
Medicii recomandă și apa cu lămâie; iată de ce:
Lămâile sunt bogate în vitamina C, care este un antioxidant primar, ce ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi, care pot duce la îmbătrânire prematură, cât și la apariția unor forme de cancer.
Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare și cel de accident vascular cerebral. Ajută și la scăderea tensiunii arteriale.
Un studiu recent a arătat că persoanele cu un nivel scăzut de vitamina C, în special bărbații obezi cu tensiune arterială crescută, au un risc mai mare de accident vascular cerebral.
Vitamina C, care se găsește in această băutură previne formarea ridurilor.
Un studiu publicat în revista Societății Americane pentru Nutriție a ajuns la concluzia că persoanele care nu au carențe de vitamina C, au un risc mai mic de piele ridată și uscată. Apa cu lămâie ajută și la eliminarea toxinelor de la nivelul pielii.
Ca să ai o respirație proaspătă, bea 1 pahar cu apă de lămâie după mese și pe stomacul gol, dimineața.
Lămâia stimulează saliva, ajutând la prevenirea gurii uscate, care duce la respirația urât mirositoare, din cauză că bacteriile se înmulțesc în exces.
Acidul citric din lămâi poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi. Bei în fiecare zi câte 1 pahar cu apă, în care ai scurs zeama de la o lămâie.
Pentru a da un plus de savoare băuturii, poți adăuga câteva frunze de busuioc.