ULTIMA ORA. Se dau 1.400 de lei de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul chiar acum. Se întâmplă din 20 februarie

Vestea momentului pentru cei cu pensii mici! Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a venit cu noi informații în ceea ce privește livrarea acestor ajutoare pentru românii vulnerabili. Șeful Guvernului spune că totul s-ar putea întâmpla chiar de luna viitoare.

Vestea momentului pentru cei cu pensii mici! Se întâmplă din 20 februarie. Anunțul făcut chiar de către Nicolae Ciucă

Prim-ministrul României a venit cu o veste bună pentru românii cu venituri mici. În cursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, Nicolae Ciucă a anunțat că tichetele de ajutor pentru încălzire ar putea fi folosite începând cu data de 20 februarie.

Amintim că pe ordinea de azi a ședinței de azi a Executivului se află un proiect de OUG care prevede clarificări referitoare la procedurile și mecanismele de acordare a tichetelor cu ajutor pentru încălzire.

„Avem o ordonanță de urgență foarte importantă, prin care MIPE vine și clarifică, asigură procedurile și mecanismele prin care toți cetățenii care au fost încadrați în componenta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de acești bani.

Este vorba despere clarificarea modului în care se stabilește locul unde vor fi asigurate aceste tichete, în localități care nu au reușit încă să finalizeze nomenclatorul stradal, sunt situații în care mai multe familii locuiesc la aceeași adresă și, desigur, sunt câteva elemente de clarificat din punct de vedere procedural între ministerele care au atribuții în asigurarea acestor tichete și alimentarea lor cu bani”, a declarat șeful Guvernului la începutul ședinței Executivului.

Procedura va începe de luna viitoare

Șeful Guvernului a mai spus că procedura va începe de la data de 1 februarie. De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că termenul inițial ca oamenii să poată beneficia de aceste tichete era de 1 martie, doar că se poate va românii să beneficieze de ele mai devreme, de pe 20 februarie.

„Deși termenul inițial termenul era ca oamenii să poată beneficia de aceste tichete începând cu 1 martie, există varianta ca începând cu 20 februarie să poată folosi banii de pe tichete”, adaugă premierul.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul a mai spus că trebuie avută în vedere și o soluție tehnică pentru utilizarea tichetelor la plata online.

Românii vor mai beneficia de alte ajutoare în acest an

Tichetele cu ajutoare pentru căldură nu sunt singurele ajutoare pe care românii vulnerabili le vor primi anul acesta. Pe listă mai există ajutoare pentru alimente și mese calde prin programul „Sprijin pentru România”, ajutoare pentru plata facturilor le energie, ajutoare pentru îmbrăcămintea și rechizitele copiilor și ajutoare pentru creșterea ocupării locurilor de muncă în rândul persoanelor vulnerabile.

About the author