Turcia: Salvatorii români au scos doi soți și pe copilul acestora de sub dărâmăturile unui bloc de 9 etaje. Micuțul era decedat

Echipa de căutare-salvare RO-USAR prezentă în Turcia a încheiat prima misiune. Salvatorii români au reușit să identifice și să recupereze de sub dărâmăturile orașului Antakya o familie compusă din doi adulți și un copil.

„Cei doi adulți sunt în viață și au fost transportați la ambulanță, însă din nefericire copilul a fost găsit decedat”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cei doi adulți au fost scoși în viață de sub ruinele unei clădiri de 9 etaje. Aceștia au fost transportați către o ambulanță.

În timpul intervenției, cei doi adulți au răspuns la comunicările cu echipa de căutare. Ei au fost scoși de sub ruinele unei clădiri care s-a prăbușit complet în urma cutremurelor devastatoare de marți. Din spusele localnicilor, imobilul ar fi avut 9 etaje.

Peste 7.200 de oameni au murit în Turcia și în Siria

Bilanțul cutremurelor care au afectat grav Turcia și Siria crește dramatic de la o oră la alta.

Până acum, numărul morților a ajuns la 7.266. De asemenea, sunt și peste 35.000 de răniți.

De asemenea, mai mult de 8.000 de persoane au fost trase până acum dintre dărâmături în Turcia iar aproape 380.000 de oameni s-au refugiat în adăposturi.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000, scrie The Guardian.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a decretat stare de urgență timp de trei luni pentru zece orașe grav afectate de cutremure.

Cel puţin 1.712 persoane şi-au pierdut viaţa şi mii au fost rănite în Siria după cutremurele şi replicile din Turcia vecină, informează marţi autorităţile şi salvatorii, relatează Reuters și Agerpres.

Agenţia de ştiri siriană SANA a relatat că 812 persoane au murit şi 1.449 au fost rănite în provinciile controlate de guvern Alep, Latakia, Hama, Idlib şi Tartous.

Cel puţin 900 de oameni au murit în teritoriile controlate de opoziţie din nord-vestul Siriei şi 2.300 au fost răniţi, însă se aşteaptă ca bilanţul „să crească dramatic”, a precizat echipa de salvare a „Căştilor Albe”.

About the author