Străzile unui oraș din Mexic, acoperite cu gheață la 30 de grade Celsius: ”Și ne mai întrebăm dacă schimbările climatice sunt reale!”

O furtună puternică cu grindină a adus tone de gheață pe străzile unui oraș din Mexic, în care temperaturile din termometre urcă, de cele mai multe ori, la peste 30 de grade Celsius.

Șase suburbii ale orașului Guadalajara, Mexic, au fost acoperite de straturi groase de gheață, în urma unei furtuni puternice. Deși stratul de gheață a atins, în anumite locuri, chiar și o grosime de până la 1, 5 metri, iar vehiculele au fost, pe jumătate, îngropate în mormanele de gheață, nicio persoană nu a fost rănită, potrivit informațiilor furnizate de autoriăți.

Potrivit oficialilor locali, în zonă s-au înregistrat și inundații, iar mai mulți copaci au fost căzuți, dar nimeni nu a fost rănit.

Fenomenul i-a lăsat fără cuvinte pe oameni, iar autoritățile au scos pe străzi unitățile de protecție civilă ca să intervină pentru degajarea arterelor în care trăiesc aproape cinci milioane de oameni.

De asemenea, furtuna puternică a distrus aproape 200 de locuințe și zeci de autovehicule, însă nicio persoană nu a fost rănită.

În general, în Guadalajara, media temperaturilor este de 30 de grade Celsius și niciuna din ploile cu grindină din trecut nu au fost atât de puternice ca cea de acum.

”Și ne mai întrebăm dacă schimbările climatice sunt reale. Acestea sunt fenomene cum nu s-au mai văzut până acum!”, a mai spus guvernatorul statului, Enrique Alfaro.

About the author