Silvia din Rădăuți , cu ochii în lacrimi: “Sănătatea am lăsat-o în Italia, iar banii noștri i-am adus în România. Ce se întâmplă?”. Corespondență din vama Nădlac

„Am venit pentru că de acolo am fost goniți, din italia, iar aici suntem ținuți ca niște animale în frig.

N-am mâncat de ieri”, se plânge Silvia Bârsan, o tânără din Rădăuți care susține că nimeni nu le-a spus nimic concret. „Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia.

Ce se întâmplă?”, se întreabă retoric femeia, în timp ce grănicerii, poliția, jandarmii și personalul Direcției pentru Sănătate Publică aleargă de colo-colo cu panică și oboseală în priviri.

La începutul săptămânii, România a interzis zborurile din și spre Italia, într-o încercare de a controla răspândirea virusului care a făcut, până la această oră, 4 377 de victime la nivel mondial, dintre care 631 doar în Italia.

Trafic ”normal”, formalitățile provoacă aglomerație. Haosul de la frontieră începe de la coada care se întinde pe câțiva kilometri buni.

Imaginile făcute publice marți seara de Poliția de Frontieră cu cozile uriașe la intrarea în țară au devenit virale.

În realitate, susține purtătorul de cuvânt al instituției:

„În ultimele 24 de ore, prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane, pe sensul de intrare în țară.”

E mult, e puțin? Oficialii MAI susțin că e cu 3.000 mai puțin decât aceeași perioadă.

„Timpul de așteptare mai lung e cauzat de măsurile suplimentare dispuse în punctele de frontieră.

Verificările efectuate de polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Precum și măsurile dispuse de aceștia”, a declarat pentru Libertatea Alexandra Popescu, reprezentanta instituției care se ocupă de controlul la frontieră.

În realitate, la fața locului, lucrurile se mișcă greu din cauza haosului și confuziei generate de lipsa de informare și temperamentul multor persoane care așteaptă să completeze formularele în fața corturilor albastre improvizate de DSP în buza frontierei. sursa:libertatea

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial