Românii dintr-un bloc din Milano au fugit toți într-o noapte. Orașul e în carantina de coronavirus. Mărturia unei românce

Romanii dintr-un bloc din Milano au fugit toti intr-o noapte. Orasul e in carantina de coronavirus si oamenii sunt complet izolati.

Un sfert din populatia Italiei este oficial in carantina.

Cei care locuiesc in Lombardia si in alte 14 provincii din nordul Peninsulei au nevoie de permis special ca sa calatoreasca.

O romanca a povestit ca vecinii ei, tot romani, au fugit efectiv noaptea.

„Sunt ingrozita. M-a sunat acum o prietena care e in Milano sa-mi spuna cum un sfert din romanii care stateau in blocul ei au fugit aseara – pentru ca stiau ca, de azi dimineata, toata Lombardia va fi in carantina.

M-a sunat sa ma roage sa scriu despre asta si sa fac si eu un apel prin care sa le amintesc romanilor plecati ca, prin fuga lor, nu fac altceva decat sa raspandeasca virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecuta, a fost trezita de valize trantite pe scari. Romanii din Lombardia au plecat cu masinile sau cu trenul acolo unde au vazut cu ochii.

Au umplut trenurile noaptea trecuta, fara sa se gandeasca vreo secunda ca i-ar putea imbolnavi pe toti ceilalti. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SA IA AVIONUL SI SA VINA IN ROMANIA FARA SA FIE OBLIGATI SA STEA IN CARANTINA.

Au fugit spre locuri in care e mai cald: in Sardinia, in Palma, in Malta. Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat sa scriu ce se intampla si asta fac, pentru ca sunt ingrozita. Imi spunea sa ii rog, la randul meu, pe cei aflati in zonele cu risc sa nu plece, ca sa nu raspandeasca virusul.

Altfel, nebunia nu se va mai opri. Stim cu totii cum e sistemul medical din Romania. Si unii isi vor spune ca nu e asa grav, ca mor doar batranii.

Oameni buni, BATRANII ACEIA VOR FI PARINTII NOSTRI.”, a scris Mara Coman, pe Facebook, postarea fiind distribuita ulterior masiv pe retelele de socializare, scrie observator.tv.

Premierul din Italia a semnat un decret prin care inchide complet zona Lombardia impreuna cu alte 14 provincii.

Italia a inchis zona Lombardia impreuna cu alte 14 provincii din regiunea de nord a tarii, conform informatiilor publicate de CNN.

Guvernul italian va adopta noi măsuri dure pentru a încerca să limiteze răspândirea coronavirusului, între care interzicerea intrării sau ieşirii din regiunea Lombardia, cel mai greu lovită de epidemie, conform unui proiect de decret care este discutat în Consiliul de Miniştri şi care s-a scurs în presă, relatează Reuters şi EFE.

În Lombardia sunt înregistrate 2.742 de cazuri, dintre care 1.661 sunt spitalizate şi 359 în terapie intensivă, ceea ce ar cauza probleme enorme funcţionării sistemul sanitar din regiune.

Conform proiectului de decret, au devenit “zone roşii” Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia şi Rimini – din regiunea Emilia-Romagna; Pesaro şi Urbino – din regiunea Marche; Veneţia, Padova şi Treviso – din regiunea Veneto; Asti şi Alessandria – din regiunea Piemont.

Duminica, numarul imbolnavirilor in Italia a ajuns la 7.375. 366 de persoane au murit, dintre care 133 doar in ultimele 24 de ore. Italia este pe locul doi la numarul de decese dupa China. Coreea de Sud are un numar comparabil de cazuri, insa are 50 de decese.

„Ne confruntam cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensiva – e vorba de o proportie de 10 la suta.

Doctorii au precizat ca majoritatea acestor pacienti, aflati in numar „foarte mare” in spitalele italiene au fost internati din cauza faptului ca plamanii lor au cedat si au necesitat ventilare mecanica.

Medicii italieni au recomandat instruirea echipelor medicale in purtarea si lucrul in echipamente de protectie si au subliniat ca este important sa fie marita capacitatea de primire a pacientilor gravi.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial