Sfâșietor: Un câine trist surprins stând pe o movilă de dărâmături, unde cândva a avut o casă și un om al lui. Mai jos, salvatorii încă mai caută supraviețuitori

Odată ce orele se scurg, șansele ca oamenii prinși sub dărâmături să mai fie scoși în viață sunt din ce în ce mai mici.

O știu toți, autorități, rude, salvatori și chiar animalele. Cele care la rândul lor au avut o casă, un om, o familie și o viață fericită.

Animalele își plâng la rândul lor oamenii

La rândul lor scoase de sub ruine, multe dintre animalele salvate au rămas pe loc, pe mormanele de moloz. Acolo a fost cândva și casa lor. Unele dintre ele își așteaptă stăpânii să fie salvați, alții îi plâng pe cei care nu mai sunt în viață.

O imagine sfâșietoare a fost surprinsă în Turcia. Un câine trist stă pe dărâmături. A rămas fidel până la capăt. Pe față i se citește tristețea, în timp ce mai jos, salvatorii sapă în continuare printre dărâmături în speranța că vor mai găsi pe cineva în viață.

Pe de altă parte, câini și pisici au uitat de dușmănia de o viață și își țin de cald unii altora. Sau se consolează, în timp ce în jurul lor este doar moarte.

https://twitter.com/i/status/1623837422734696448

Oficial sunt aproape 23.000 de morți, inclusiv în Siria vecină. În realitate, inclusiv președintele Erdogan vorbește despre tragedia secolului în țara sa.

În nordul Siriei situația este descrisă drept catastrofală de căștile albe, gruparea de apărarea civilă care nu a primit niciun fel de ajutor din străinătate.

Pus în fața unei crize fără precedent, președintele Erdogan vorbește despre dezastrul secolului.

Un al doilea dezastru pentru sinistrați ar putea afecta și mai mulți oameni, mai ales în Siria.

Locuitorii din orașul sirian Alep cer cu disperare provizii și radiatoare pentru a înfrunta frigul care amenință zeci de mii de oameni rămași fără adăpost.

Un medic care lucrează în Siria spunea că medicamentele și echipamentele abia dacă acoperă nevoile pentru 20% dintre sinistrații din nordul țării.

Asistența umanitară aproape că lipsește, iar livrările sunt complicate de rivalitățile din războiul civil.

Un convoi trimis de administrația autonomă kurdă pentru victimele cutremurului din zonele controlate de rebeli a fost blocat de opoziția siriană.

About the author