Scăpați de 9 kg în doar 30 de zile. Nu este nevoie să slăbiți, doar să accelerați metabolismul

Tot mai mulți oameni tind să se adapteze unui mod de viață mai sănătos, adesea rezultatul mult dorit fiind nu doar o stare de bine, ci și pierderea în greutate. Unii respectă o dietă, alții petrec ore în șir la sala de sport, iar alții merg la un nutriționist.

Cel mai des însă modul de viață și alimentare sănătos trece pe al doilea plan, iar kilogramele pierdute revin înapoi.

Există însă un produs, care se isprăvește de minune la acest capitol. Semințele de chia vă accelerează metabolismul, fapt ce vă asigură cu o stare de bine și vă scapă de greutatea în exces.

Primii ce au încercat acest produs sunt instructorii de fitness și sportivii profesioniști. Doar câteva semințe de chia adăugate în băutură îi asigurau cu suficientă energie pentru o zi de antrenamente.

Odată ce sportivii au observat faptul că datorită semințelor de chia ei pierd din greutate, chiar dacă efortul fizic depus rămâne același, acest produs a căpătat o popularitate enormă.

Originare din America Centrală, semințele de chia sunt comercializate în Argentina, Bolivia, Ecuador, Guatemala și Mexic.

În prezent, Australia este cea mai mare producătoare de astfel de semințe. Semințele de chia cresc și sunt culese din planta de Chia, numită și Salvia Hispanica.

Se spune că acestea au fost sursa principală de hrană pentru Azteci și Mayași. Semințele erau adăugate atât în băuturi, pentru un plus de energie, cât și folosite în scopuri medicinale.

Acestea reprezintă un produs ideal pentru cei ce își doresc un regim alimentar vegan sau vegetarian, întrucât sunt o bună sursă de fier, proteine, fibre, vitamine din grupa B, minerale și acizi grași Omega 3.

Cum semințele de chia ajută la pierderea în greutate:

1. Semințele de chia au proprietatea de a se umfla. Odată cum ajung în stomac, acestea se măresc în volum de 12 ori. Semințele vă asigură cu un simț de sațietate pentru un timp mai îndelungat. Consumate în mod regulat, acestea vă ajută să scăpați de greutatea în plus.

2. Când semințele de umflă, acestea capătă o consistență asemănătoarea unui gel. Acesta se fixează pe țesutul mucos și împiedică absorbția carbohidraților. Chiar dacă consumați o cantitate mică de semințe, efectul mereu este vizibil.

3. Dacă consumați semințele de chia în mod regulat, un timp îndelungat, acestea elimină excesul de apă, sare, toxine, colesterolul rău și neutralizează substanțele cancerigene.

La fel, se îmbunătățește circulația sangvină și se activizează funcțiile de bază a organismului. Astfel, veți pierde în greutate mult mai ușor.

4. Semințele de chia posedă proprietăți antiinflamatoare, datorită cărora acestea luptă chiar și cu celulita de pe coapse. O dietă bazată pe consumul semințelor de chia este complet inofensivă pentru organism, asigurându-vă cu toate vitaminele și substanțele minerale necesare.

5. Acest produs este o sursă excelentă de energie. În țările din America Centrală se consideră că doar 1 lingură de semințe vă asigură cu suficientă energie pentru 24 de ore. Acest efect se datorează unui conținut foarte înalt de acid clorogenic.

Semințele de chia pot fi adăugate în orice fel de mâncare preferat. Veți observa că cu fiecare zi porțiile de mâncare se vor diminua, datorită efectului acestor semințe.

Evitați însă consumul semințelor de chia înainte de somn. Din cauza simțului de sațietate, nu vă veți putea relaxa pe deplin.

Alegeți semințele de chia corect

Când procurați semințele de chia, urmăriți atent termenul de valabilitate. Termenul maxim al acestora este de 1 an.

Din cauza unui mediu ecologic nefavorabil, evitați semințele de chia originare din China. Semințele de calitate în mod necesar dispun de certificatul calității.

Prețul nu întotdeauna este un indicator al calității. Analizați cu atenție prețurile și nu vă duceți în eroare din cauza unei politici de stimulare a cererii pentru acest produs.

Cel mai bine e să procurați semințele de la un distribuitor de încredere, ce vă poate oferi toată informația necesară referitor la nivelul de calitate a produsului.

Scăpați de 9 kilograme în doar 1 lună

Deși pare a fi o cifră ireală, consumând în mod regulat semințele de chia, veți putea scăpa de cel puțin 9 kilograme în doar 1 lună de zile.

Chiar dacă un factor foarte important îl constituie caracteristicile individuale a organismului, adaptați un regim alimentar sănătos și efectul consumului semințelor de chia nu se va lăsa așteptat.

Vă prezentăm mai jos rețeta unei băuturi, ce accelerează metabolismul și vă va ajută să pierdeți din greutate.

Ingrediente

o lingură semințe de chia
o lingură de miere
o lămâie
0,5 pahar de apă

Cum se prepară?

Turnați peste semințele de chia apă și lăsați-le să se înmoaie timp de 1 oră. Strecurați-le.

Amestecați semințele de chia cu 0.5 pahar de apă, mierea și sucul unei lămâi.
Tocați amestecul obținut cu ajutorul unui blender, până obțineți o masă omogenă.
Consumați câte 2-3 linguri în fiecare dimineață, înainte de mâncare.

Datorită semințelor de chia, metabolismul se va accelera după câteva zile de consum a acestui amestec. Deja după 1 săptămână veți sesiza primele schimbări.

Chiar dacă nu puteți practica sportul, semințele de chia vă ajută să ardeți grăsimea în plus.

Unde mai pui, consumul semințelor de chia vă asigură cu vitaminele și substanțele minerale necesare pentru o funcționare bună a întregului organism.

About the author