Scandal uriaş la Românii au Talent, după Golden Buzz-ul primit de Rareş Prisacariu: „Ruşine…”

Rareș Prisacariu, un băiețel de 7 ani, a primit Golden Buzz de la prezentatorii emisiunii „Românii au talent”, Smiley și Pavel Bartoș. Datorită deciziei celor doi, ne vom bucura de următoarea prestație a copilului în semifinală. Se pare însă că decizia a fost contestată și criticată dur de către un fost reprezentant CNA.

Discursul patriotic susținut de Rareș a emoționat până la lacrimi spectatorii, jurații, dar și prezentatorii. Smiley și Pavel Bartoș au decis că micuțul merită să ajungă în semifinală, așadar i-au acordat Golden Buzz.

Radu Herjeu critică aspru decizia prezentatorilor emisiunii Românii au talent

Un fost membru CNA nu a susținut alegerea lui Smiley și Pavel Bartoș. Radu Herjeu consideră că Rareș nici măcar nu a înțeles mesajul poeziei recitate în cadrul audițiilor.

Mai mult, este de părere că micuțul a fost un „pion” folosit de alte persoane pentru a da mai departe un mesaj care îi este mai mult decât inaccesibil.

„Rușine celor care au folosit un copil de şapte ani (care răspunde la întrebarea „De ce te cheamă x?” cu „Așa m-au botezat părinții!”) pentru a transmite un mesaj cu care nu doar că nu are nimic în comun, dar 99% îi este inaccesibil (ca limbaj, subiect, conjunctură, implicații).

Și care, mai mult ca sigur, habar n-au ce înseamnă „silnicii”. Dar el, sunt convins, știe! Mult mai cringe decât alți copii care, pe aceeași scenă, la vârste apropiate, cântau cu patos despre pierderea iubirii vieții lor sau despre trădarea în dragoste”, a scris Radu Herjeu, pe Facebook.

Mama lui Rareș a reacționat furios la spusele lui Radu Herjeu

Mama băiețelului din Botoșani nu a putut să se abțină de la comentarii și a reacționat la spusele fostului membru CNA. Femeia a explicat că are un copil minune, care a învățat să citească singur înainte de a împlini 4 ani. De asemenea, ea a mai zis că micuțul nu a fost obligat de nimeni să recite poezia respectivă, ci a făcut alegerea din proprie inițiativă, exprimându-și dragostea penru citit.

„A învățat literă cu literă, după silabele. Într-o zi a luat o carte si a citit cuvântul „soare”. Practic a citit singur și mi-a spus ca a combinat literele într-un cuvânt. Atunci mi-am dat seama că nu e munca noastră, ci a lui Dumnezeu.

Noi îl susținem pe un drum pe care el îl creează și mereu am spus că nu noi îl ducem pe Rareș pe o scenă, ci el ne duce pe noi!

Rareș este un copil care se joacă, care are prieteni, care își trăiește copilăria exact așa cum trăiește oricare alt copil numai că dorința de cunoaștere la el este mai mare decât putem noi să credem uneori, ca adulți”, a explicat Gina Prisacariu.

,,Nimeni nu l-a forțat și nimeni nu i-a dat mesaje pe care el să le transmită mai departe ca fiind mesaje extremiste, naționaliste sau populisme de tot felul.

Noi nu am simțit nevoia să intrăm în niciun fel de polemică. Noi știm foarte bine care este realitatea”, a precizat mama băiețelului, potrivit botosaninews.ro.

About the author