Salata care bate orice medicament pentru ficat. Pregătește-ți salata care reglează tensiunea arterială și scade colesterolul

HTA – Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o afecțiune frecventă în care sângele exercită o presiune exagerată asupra pereților arteriali, ceea ce poate duce la complicații precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale și chiar insuficiență renală.

Hipertensiune arterială – ce factori afectează tensiunea arterială

Tensiunea arterială poate fi afectată de mulți factori, printre care:

  • Cantitatea de apă și cantitatea de sare din corp
  • Sănătatea rinichilor, a sistemului nervos și a vaselor de sânge
  • Nivelele de hormoni din corp

De multe ori, valorile tensiunii arteriale se modifică și cresc odată cu înaintarea în vârstă, din cauză că vasele de sânge devin rigide pe măsura îmbătrânirii. Când acest lucru se întâmplă, tensiunea arterială crește.

Hipertensiunea crește riscul producerii unui atac cerebral, al unui atac de cord, a insuficienței cardiace, al îmbolnăvirii rinichilor și a morții premature.

Hipertensiune arterială primară: simptome

În cele mai multe cazuri, hipertensiunea nu are simptome, ci se determină prin măsurarea tensiunii de către medicul specialist.

Pentru că nu există simptome, oamenii ajung, în unele cazuri, să dezvolte boli de inimă sau rinichi din cauză că nu află la timp că au tensiunea arterială foarte mare.

Simptomele apar abia în cazul hipertensiunii maligne, o formă severă și periculoasă de hipertensiune. Hipertensiunea malignă se manifestă prin dureri severe de cap, stări de greață, vomă, stări de confuzie, probleme cu vederea sau sângerări nazale.

Alimentele care vă ajută la reglarea hipertensiunii sunt castraveții și usturoiul.

Castraveții sunt plini de apă, fibre, potasiu și magneziu. Potasiu ajută la echilibrarea cantității de sodiu în celule.

Dacă sodiul nu este echilibrat, atunci poate duce la arteroscleroză. Pe de altă parte, fibrele reglează tensiunea arterială și de asemenea, reduc colesterolul prevenind diabetul zaharat de tip 2.

Usturoiul crud este utilizat în mod tradițional pentru a controla tensiunea arterială, colesterolul ridicat, boli de inimă coronariene, infarctul miocardic, reducerea fluxului sanguin datorită îngustării arterelor și ateroscleroza.

Există dovezi că alicina, compusul activ din usturoi poate folosi același mecanism ca și medicamentele asupra tensiunii arteriale, numiți inhibatori ai ECA pentru scăderea tensiunii arteriale.

Se crede că usturoiul previne crearea angiotensiei II, un hormon care ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Usturoiul ajută și la reducerea colesterolului.

Iată rețeta pentru o minunată salată care vă îmbunătățește starea de sănătate.

Salata care bate orice medicament pentru ficat

Este recomandată în consumul zilnic!

Ingrediente

  • 3 căței de usturoi
  • 1 castravete
  • câteva lingurițe de apă
  • 1 lingură de oțet de mere
  • o jumătate de ceapă

Cum se prepară?

Curăță usturoiul, apoi pisează-l și amestecă-l împreună cu sarea și oțetul. Spală castraveții, taie-i felii, apoi așază-i într-un castron. Curăță și taie mărunt ceapa.

Pune usturoiul și ceapa peste castraveți și amestecă bine. La final poți adăuga puțină apă și pătrunjel mărunțit. Mai amestecă încă o dată și salata este gata.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial