Rugaciunea de Sf. Andrei. Te fereste de necazuri si iti apara casa si familia de primejdii.

Pe data de 30 noiembrie este praznuit Sfantul Apostol Andrei.

Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli este pomenit astăzi, marcat cu o cruce roșie în Calendarul Creștin Ortodox. În această zi, Biserica face dezlegare la pește pentru cei care postesc Postul Crăciunului.

Calendar ortodox 30 noiembrie 2022

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai lui Hristos. După Pogorârea Sfântului Duh, prin tragere la sorți, Apostolii au primit teritoriile unde să predice. Astfel, Sfântul Apostol Andrei a predicat în Scytia și Asia Mică.

Se știe despre acest mare sfânt că a fost martirizat la Patras, în Grecia. Potrivit tradiției, a fost răstignit pe o cruce în forma de „X”.

În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua Sfântului Andrei să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roșie, iar în 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat „Ocrotitorul României”.

Moastele Sfântului Apostol Andrei au fost aduse din Patras la Constantinopol prin anii 356-357. În anul 1462, în timpul papei Pius II, capul Sfântului Apostol Andrei a fost așezat într-o biserică din Roma. Pe 30 noiembrie 1976, papa Paul al VI-lea a dăruit capul Sfântului Andrei bisericii din Patras.

Sfantul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul Romaniei pentru ca a propovaduit Evanghelia si cuvantul Domnului pe meleagurile mioritice, a crestinat zona Dobrogei, dovada fiind toponimele din regiunea dintre Dunare si Marea Neagra, cum ar fi Pestera Sfantului Andrei sau Paraiasul Sfantului Andrei.

Iata cea mai mai puternica rugaciune catre Sfantul Apostol Andrei, pe care ar fi bine sa o spuneti in aceasta zi sfanta.

Aceasta rugaciune te fereste de necazuri si iti apara casa si familia de primejdii.

„In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua, cu nesocotinta, in chip nenumarat le savarsim. Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii.

Nu ne lasa, Doamne, nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile Apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor. Amin”

About the author