Românii vulnerabili primesc vouchere sociale de 250 de lei lunar

Vouchere sociale 2023: Milioane de români urmează să primească o nouă tranșă de bani.

Guvernul României a adoptat un program social prin intermediul căruia românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc o nouă tranșă de bani în valoare de 250 de lei, încărcată pe cardurile sociale.

Această măsură are ca scop sprijinirea celor care se confruntă cu dificultăți financiare, cărora le este greu să-și acopere cheltuielile de bază.

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, peste 2,4 milioane de persoane primesc acești bani în fiecare lună, banii fiind virați prin intermediul programului Sprijin pentru România.

Banii ajung la posesorii cardurilor până pe data de 10 iunie, conform calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În anul curent, se vor vira șase tranșe egale, fiecare având valoarea de 250 de lei. Cardurile sociale sau tichetele de masă de la stat nu pot fi folosite pentru nimic altceva decât pentru plata alimentelor și a meselor calde.

Plăți numeroase cu cardurile de energie

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc suma de 1.400 de lei pe an, pentru a plăti facturile la energie electrică sau pentru a achiziționa cele necesare pentru încălzirea locuinței. Suma este încărcată în două tranșe a câte 700 de lei fiecare, de două ori pe an.

Mai mult decât atât, în prima parte a anului 2023, milioane de români au primit prima tranșă de bani și, deja, au efectuat plățile.

Până în acest moment, valoarea totală a plăților este de peste 670 de milioane de lei, venind din partea a aproximativ trei milioane de persoane.

Valoarea a aproximativ 145.000 de plăți a depășit suma de 30 de milioane de lei, fiind efectuate prin intermediul unei platforme online.

Cea mai mare creștere s-a resimțit în ceea ce privește lemnele de foc, unde peste 92.000 de plăți au fost efectuate prin intermediul cardurilor de energie.

În concluzie, guvernul României a adoptat o măsură socială prin care se urmărește sprijinirea persoanelor vulnerabile financiar.

Voucherele sociale reprezintă o formă de ajutor pentru a acoperi cheltuielile de bază, iar cardurile de energie acoperă facturile la energie electrică sau ale achizițiilor necesare încălzirii locuinței. Este important ca aceste măsuri să continue și să se dezvolte în interesul cetățenilor care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza situației actuale.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial