Românca blocată în Turcia cu doi copii minori a fost adusă în ţară. Mihaela şi micuţii au dormit pe câmp şi au mers pe jos 220 de km până la avion!

Zece cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia, printre care se numără şi mama cu cei doi copii care a rămas pe câmp fără apă şi mâncare, din cauza cutremurului.

Femeia și micuţii au mers pe jos 220 de km pentru a fi îmbarcați în avion.

Românca blocată în Turcia cu doi copii minori a fost adusă în ţară. Mihaela Ayaz şi cei doi copii ai săi, minori, rămăsese sub cerul liber, nu avea haine şi nici mâncare.

Femeia și cei doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani, au mers pe jos nu mai puţin de 220 de kilometri, spre Adana, scrie Antena 3.

În urmă cu doar o zi, Mihaela Ayaz și-a spus public povestea și a cerut ajutorul autorităților din România. Femeia s-a stabilit în Turcia în urmă cu mulți ani, iar blocul în care locuia s-a prăbușit, astfel că a rămas fără locuință.

Acesta a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion.

Copiii s-au odihnit pe câmp având doar o geacă, pe care au pus-o pe jos. Mai mult de atât, unul dintre aceştia a fost salvat dintre ruine!

Pe lângă Mihaela Ayaz și copiii ei și alți români, încă șapte studenți Erasmus, au fost repatriați. În total, din Turcia în România au fost transportaţi 31 de compatrioţi şi doi polonezi, care s-au îmbarcat în aeronava MApN.

Bilanțul catastrofei cu care se confruntă Turcia și Siria crește de la o oră la alta. Peste 19.300 de oameni au murit în cele două țări, după cutremurele devastatoare de luni.

A fost a treia noapte în care sute de mii de sinistrați s-au adăpostit în corturi, în mașini sau chiar printre ruine. Începe a patra zi de căutări disperate.

Misiunile de salvare se transformă, din păcate, în unele de recuperare a trupurilor celor care au rămas prinse sub miile de clădiri prăbușite.

Sunt încă zone afectate de cutremurele în care echipele de intervenție nu au ajuns. Oamenii sunt disperați și i-au reproșat președintelui Recep Erdogan, care a vizitat zonele afectate, că nu face nimic pentru ei.

În Turcia, numărul morților a crescut la cel puțin 14.351, în timp ce 63.794 de persoane au fost rănite, a declarat joi vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Numărul total de decese în Siria urcă la 3.192, inclusiv 1.930 în zonele controlate de rebeli din nord-vest, conform grupului de apărare civilă „White Helmets”, și 1.262 de decese în zonele controlate de guvern ale Siriei, potrivit presei de stat siriene. Numărul total de persoane rănite în Siria în toate teritoriile afectate a crescut la 5.158, 2.258 în zona controlată de guvern și 2.900 în zona controlată de rebeli.

Cel puțin 68.952 de persoane au fost rănite în Siria și Turcia, potrivit cifrelor guvernului turc, Căștilor Albe și presei de stat siriene.

About the author