Revolta unui paznic din spital: „Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la Urgenţă” Ce a decis să facă bărbatul:

Un paznic al Spitalului Județean Deva a anunțat că demisionează ca o modalitate de protest, spunând că vede zilnic din partea unor medici „bătaia de joc, cum tratează cu indiferență bolnavii”.

Paznicul și-a afișat pe Facebook intenția de a demisiona spunând că a scris în atenția locuitorilor orașului și a Ministerului Sănătății.

Potrivit Mediafax, omul susține că unii medici se enervează dacă sunt treziți în timpul nopții de bolnavi și jignesc angajații.

Paznicul a făcut public numele unui medic, iar apoi a scris că doctorii dorm și nu vor să fie deranjați când vin bolnavii la urgențe, jignind paznicii pentru că bolnavii fac gălăgie pe holul spitalului în timp ce ei dorm, arată sursa citată.

El cere conducerii spitalului să ia măsuri, susținând că bolnavii suferă din cauza „unor nesimțiți”. Mesajul postat pe Facebook de paznic a devenit viral în scurt timp.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582185765922140&set=a.189831811824206&type=3&theater

Postarea paznicului a strâns mii de aprecieri, iar mulți dintre cei care comentează îl felicită pe acesta:

„Dacă ar fi toată lumea ca dumneavoastră, s-ar schimba ceva…păcat că restul tac și acoperă, de teamă să nu își piardă locul de muncă”.

„Bravo, felicitări toată stima pt. dumneavoastră, bine că s-a găsit cineva să vorbească, aveți tot respectul meu”, „Felicitări pentru că ai postat, să vadă toată lumea, oricum se știa dar nu recunoștea nimeni”.

O altă persoană a comentat că mama sa a murit în spital săptămâna trecută din cauza indiferenței și a nepăsării cadrelor medicale, în condițiile în care un medic dormea.

Iar alta a scris că a ajuns noaptea la urgență și medicii s-au revoltat pentru că i-a trezit din somn: „mi-au pus o perfuzie în bătaie de joc și m-au trimis acasă tot cum am venit”.

Ce spune directorul spitalului

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Lidia Roșca, a declarat pentru libertatea.ro că este vorba despre părerea unui paznic.

„Nu cunosc. Noi vom face investigații, că deocamdată nu am date exacte nici de la domnul doctor, o să-i cerem o notă explicativă să vedem ce s-a întâmplat și o să vedem și de la firma de pază ce s-a întâmplat cu angajatul respectiv. Nu este angajatul nostru, e al firmei de pază.

Nu știu exact ce s-a întâmplat acolo și ce a fost. O să verific dacă este într-adevăr așa, pentru că, din câte am discutat cu doamna director medical, urgența la noi este suprasolicitată, adică vin foarte mulți pacienți, pentru că nu sunt centre de permanență cum sunt în alte orașe mai mari”, a spus managerul.

Directorul spitalului a mai spus că medicul este supraaglomerat și că nu îi poate solicita în aceste condiții să dea declarații, astfel că îl va chestiona săptămâna viitoare.

„O să luăm legătura cu domnul doctor (cel menționat de paznic – n.r.).

Din câte am auzit, astăzi era de gardă, la serviciu și când am plecat eu erau deja trei ambulanțe și o ambulanță SMURD, așa că are activitate și, sincer, să iau un medic din activitate să-mi explice ce a vrut să spună un domn, angajat al unei firme de pază, prefer să stea să trateze pacienții. Discutăm zilele următoare, investigăm”, a spus managerul.

About the author