“Răzbunarea” unui magazin din România, după refuzul Austriei de a ne primi în Schengen. “Trebuie să începem de undeva”

Proprietarii unui magazin din România se “răzbună”, după ce Austria a refuzat accesul ţării noastre în spaţiul Schengen.

Aceştia au decis să nu mai vândă niciun produs RedBull şi Pfanner – două companii austriece, producătoare de băuturi răcoritoare. Pe frigiderul gol, este lipit un mesaj către clienţi, care îi îndeamnă să dea “dovadă de unitate”.

Proprietarii magazinului au distribuit pe reţelele de socializare o fotografie cu frigiderul, care era cândva plin cu băuturi răcoritoare produse de companii austriece.

Acum, acesta este gol, având lipit pe el doar o foaie cu un mesaj destinat clienţilor, care au două posibilităţi – fie “dau dovadă de unitate”, fie cumpără de la alt punct comercial.

“Aici se aflau produsele austriece RedBull şi Pfanner. Austria nu ne vrea în Schengen, aşa că noi am decis să nu mai vindem produsele lor în magazinele noastre.

Aveţi două posibilităţi: sunteţi alături de noi şi daţi dovadă de unitate sau mergeţi să le cumpăraţi de la alte magazine şi îi lăsăm pe austrieci să îşi bată în continuare joc de noi. Cu o floare nu se face primăvară dar de undeva trebuie să începem”, au scris proprietarii.

Afaceriştii români întrerup parteneriatele cu firmele austriece

Proprietarii magazinului nu sunt singurii care au întrerupt parteneriatul cu companiile austriece. Un afacerist din Alba şi unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, Voicu Vuscan, a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece.

La 15 ani de la intrarea în Uniunea Europeană şi la 18 ani de la aderarea la NATO, Austria și Olanda au decis să blocheze intrarea țării noastre și a Bulgariei în Schengen. Dacă poziția Vienei era deja cunoscută, Olanda s-a opus doar pentru că Bucureștiul era “la pachet” cu Sofia. Dacă s-ar fi votat doar pentru aderarea României, Haga ar fi dat undă verde. Croaţia a fost singurul stat acceptat, ca urmare a unanimităţii înregistrate la nivelul JAI.

Supăraţi pe vetoul Vienei, antreprenorii români încep un boicot economic faţă de decizia Austriei

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat, după aflarea rezultatului de la Bruxelles, că nu va mai prelungi niciun contract cu firme care au acţionariat austriac.

Iar Dimitrie Muscă, proprietarul unui holding din Arad, care rula 25 de milioane de euro anual printr-o bancă austriacă, se aliniază protestului.

Dimitrie Muscă, fermier: În urma deciziei luate de a ne respinge pentru Schengen, am luat decizia să închid conturile bancare de la banca care este o bancă austriacă.

La fel am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată, deşi consum multă multă motorină la 7.600 de hectare de pământ, 50.000 de porci şi vaci. Nu voi mai cumpăra nimic din ce produce Austria.

Nimeni şi nimic nu pare să-i înduplece pe austrieci. Oficialii şi-au încheiat ziua cum au început-o. Au întors, din nou, spatele României.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial