Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffaisen să închidă de urgenţă

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen.

România nu a reușit să intre în Schengen

România nu a intrat, nici de această dată, în Schengen. După 11 ani de așteptări și sprijinul a 26 de state, tot nu a reușit să își atingă acest obiectiv. Totul s-a întâmplat după ce Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.

România şi Bulgaria rămân deocamdată în afara spaţiului Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună. În schimb, Croaţia a fost acceptată.

„Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Di momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă.

Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffaisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV.

Este o minciună scruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria.

Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi.

Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a aratat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan la România TV.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, s-a declarat dezamăgită de votul împotriva României și Bulgariei. Consideră că acest eșec nu merita să aibă loc în cazul celor două state, care au avut parte de sprijin din partea a 26 de țări, ceea ce tot nu a fost de ajuns.

„Le spun tuturor cetățenilor din Croația bine ați venit. Cetățenilor din România și Bulgaria le spun: voi meritați să fiți membri deplini, aveți susșinerea din aproape toate statele membre, a Comisiei Europene.

Sunt dezamăgită și cred că împărtășesc această dezamăgire cu România și Bulgaria. Sunt convinsă că vom ajunge la aderarea României și Bulgariei în acest mandat si va fi prioritatea mea (…)În acest moment nu suntem uniți și asta ne face slabi”, a declarat comisarul.

About the author