Psihiatru suedez: „Creștem copii needucați și grosolani!”

Nu de puține ori ați asistat la scene neplăcute, atunci când copiii sunt neascultători, strigă isteric, aruncă mâncarea, deschid și închid ușa unei încăperi când afară este foarte frig. Și părinții lor sunt prezenți dar nu par a fi deranjați de comportamentul lor. Oamenii din jur, de asemenea, nu riscă să facă observații copilului. Cel mai probabil părinții se vor năpusti asupra celui care îi critică odrasla. Acum, fiecare părinte are propria sa abordare în ceea ce privește educația copiilor săi. Nu aveți dreptul să vă apropiați de copil și să-l certați.

Acest model de educație este greșit și dăunează copiilor, dar și adulților, subliniază psihiatrul suedez David Eberhard.

Domnul Eberhard a fost mezinul familiei. Printre rudele lui au fost atât psihiatri, cât și medici. El a mers pe urmele lor și a devenit medic într-o clinică de psihiatrie. Acum locuiește în Stockholm și este tatăl a opt copii. Din 2006, a publicat patru cărți care tratează diferite probleme psihiatrice. Una dintre aceste cărți este „Copiii la putere”, în care Eberhard este preocupat în mod special de educația liberală.

Consecințele educației liberale

Psihiatrul susține, că educația liberală a eșuat ca metodă. Viața părinților depinde de dorințele copilului și toată lumea se învârte acum doar în jurul odraslei lor. Părinții sunt foarte permisivi și nu stabilesc limite. Care este rezultatul? Copiii cresc nepregătiți pentru viața de adult, gândindu-se că ei sunt cei mai importanți. Acum, societatea noastră este formată numai din adolescenți, care nu-și pot rezolva problemele.

Părinții coboară la nivelul copiilor. Vin seara obosiți de la muncă și fac ceea ce vrea copilul pentru a nu intra în polemică cu odrasla lor. Pentru ca copiii să stea liniștiți, părinții le dau tablete și li se permite să urmărească desene animate oricât doresc. Le este permis aproape totul! Drept urmare, cresc copii needucați și răsfățați.

Pierderea autorității cadrelor didactice

Autoritatea profesorilor, de asemenea, a scăzut. Copiii nu-i mai ascultă și nici părinții acestora. Ca rezultat, elevii învață rău, îi insultă pe profesori.

Care este educația potrivită?
Potrivit domnului Eberhard, nu trebuie să coborâți la nivelul copilului. Adultul are misiunea de a-l învață și de a-l îndruma pe copil, iar el trebuie să-l asculte. Părinții au mai multă experiență. Ei dictează regulile.

About the author