Prof. dr. Monica Pop: ”Orice om are celule canceroase în sânge. Dar se îmbolnăvesc doar cei care fac aceste greșeli”

Cu toții avem celule maligne în organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar. Când imunitatea scade, celulele canceroase încep să se acumuleze și apar tumorile canceroase, potrivit prof. dr. Monica Pop.

Cunoscutul medic oftalmolog a explicat, în cadrul unei emisiuni la TV, de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer. ”Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special.

Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor.

Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient.

Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută”.

Medicul a vorbit și de perioada în care a luptat cu cancerul și ce gânduri i-a trecut prin minte când a aflat diagnosticul.

”Când am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gândit și a fost o mare prostie, era să nu fac nimic. E o tâmpenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stări în fața unei asemenea vești.

Era o mare greșeală dacă persistam în ideea de a nu face nimic. Apoi, m-am decis să fac tratamentul, deși nu a fost ușor, și nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care îi sfătuiesc pe toți oamenii care au această boală.

Să își găsească o ocupație, să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc de boală”, a explicat dr. Pop care a ținut să precizeze că această maladie nu este incurabilă.

În ceea ce privește simptomele, prof. dr. Monica Pop a avertizat că boala nu are simptome evidente și că, inițial, a avut niște ușoare tulburări digestive pe care le-a confundat cu sindromul colonului iritabil.

De aceea, e bine ca orice om să își facă un set de analize și investigații, chiar dacă are impresia că e sănătos.

Medicul oftalmolog Monica Pop a iesit învingatoare în lupta cu cancerul. Recent a vorbit despre perioada în care a fost grav bolnava.

„Și când nu îmi era foarte bine, eu spuneam ca sunt foarte bine. Pentru că mi-am creat un mod de gândire, de viață, așa am învins. Nu am stat acasă nicio zi. A doua zi după externare, după intervențiile chirurgicale, m-am dus la serviciu.

Am condus eu, așa cum am putut. Colegul care m-a operat mi-a zis să stau acasă două luni. Am zis: «bine, bine, stai tu, dacă vrei!» A doua zi m-am dus la lucru! Eu am făcut mai bine decât mi-a spus colegul meu, chiar dacă el avea intenții bune.

Sfătuiesc pe toată lumea să facă așa cum am făcut eu, dacă se poate, fizic. Decât să stai acasă și să te gândești… Nu e bine! Eu nu am stat în concediu, nici nu vreau să aud de așa ceva. Oamenii au înțeles că se poate trăi și altfel. Nu stai acasă și aștepți să mori!

Am stat în spital cel mai mult două săptămâni, cel mai puțin nouă zile, cam așa. În rest, cât nu am fost internată, eu m-am dus la lucru. Făceam tratamentul în paralel. Plecam de la spital, mă duceam la tratament. Nu e bine să te lași copleșit de idee!

Fiica mea m-a susținut foarte mult, este foarte matură. A fost aliatul meu de nădejde. Am urmărit-o ce spune când a aflat. Eram chiar curioasă cum reacționează.

Când a aflat i-au curs două lacrimi, și le-a șters repede și asta a fost tot. Asta cât a fost cu mine, altfel nu știu ce a făcut!…

Când afli o astfel de veste, ești dezarmat. Trebuie să te gândești: ai de ales? Nu ai de ales! Asta e! Faci tratament și gata!”, a povestit Monica Pop.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial