ULTIMA ORA! Vestea momentului in lumea medicala! Americanii au creat vaccinul pentru coronavirus. Cand poate fi pus pe piata

Reprezentantii unei companii americane din domeniul tehnologiei au anuntat ca au creat un vaccin pentru coronavirus in 3 ore de la intrarea in posesie a codului genetic al virusului.

Inovio Pharmaceuticals, cu sediul in Pennsylvania, a facut descoperirea la un laborator al sau din San Diego, relateaza Fox Business.

Oficialii companiei spun ca au obtinut vaccinul pe data de 9 ianuarie 2020 si ca, in prezent, se lucreaza intens la punerea sa pe piata.

„Am fost capabili sa cream vaccinul in trei ore, odata ce am avut acces la secventa ADN a virusului, datorita puternicei noastre platforme medicale”, a spus pentru sursa citata Dr. Joseph Kim, presedintele si CEO-ul companiei americane.

Cat priveste punerea sa pe piata, reprezentantii companiei spun ca spera sa se miste mai repede decat in cazul vaccinului pentru virusul Zika (provoaca febra Zika, boala transmisa prin intepatura de tantar), pe care l-au scos pe piata dupa 7 luni de cercetare. Atunci, acesta fost considerat un record.

novio a fost desemnată să lucreze cot la cot cu Beijing Advaccine pentru identificarea unui leac pentru coronavirus.

Acțiunile companiei americane au sărit la 5,32 de dolari/bucată în momentul în care a anunțat că va lucra la crearea unui vaccin pentru coronavirus.

Până în prezent, aproape 1.400 de persoane au murit de coronavirus, dintre care cele mai multe sunt din China.

Recordul de decese s-a înregistrat miercuri, 12 februarie 2020, când au fost raportate 254 de cazuri.

Între timp, primul român cu coronavirus confirmat a fost transferat la un spital din Japonia de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în apele teritoriale japoneze.

Romanul infectat cu temutul coronavirus, aflat pe nava izolata in portul japonez Yokohama, are 41 de ani, provine din judetul Arges, si lucra in restaurantul navei, alaturi de sotia lui.

Cei de la spitalul unde este ingrijit, sub stricta supraveghere, spun ca nu are o forma grava si refacerea lui depinde, pe langa tratament, de sistemul sau imunitar. Alte 43 de persoane de pe vas au primit ieri diagnosticul si nici unul dintre ceilalti 16 romani de la bord nu se afla printre ei.

Romanul de 41 de ani, angajat la bordul navei Diamond Princess, a fost internat intr-un spital din Yokohama, sub stricta supraveghere.

Romanul s-a imbolnavit dupa ce a intrat in contact cu mai multi pasageri, din cauza meseriei care il obliga sa le acorde asistenta.

Cheryl Molesky, pasagera: „Angajatii poarta masca si manusi atunci cand ne aduc mancarea, iar noi ne spalam pe maini inainte sa mancam, ca sa eliminam eventualii germeni.”

Ambasada noastra in Japonia a transmis ca tine legatura cu pacientul, dar si cu ceilalti 16 romani de pe nava de croaziera. Pentru oamenii aflati in carantina la bord timpul trece extrem de greu.

Shigeru Omi, fost director al OMS: “Nava devine un mediu propice pentru raspandirea infectiei, asa ca oamenii ar trebui debarcati cat mai repede.”

De vineri, autoritatile japoneze pare ca au schimbat strategia si turistii care nu au semnele bolii, au fost debarcati spre fericirea lor. Chiar si asa, ingrijorarea persista la bord,

About the author