Primul oraș din România unde samsarii vor fi dați afară din piețe. Ce condiții noi se introduc

Primul oraș din România unde samsarii vor fi dați afară din piețe. Ce condiții noi se introduc.

Consiliul Local din Brașov a luat decizia să organizeze mai bine activitatea în piețele municipiului. Ei vor să sprijine autenticii producători agricoli și să excludă intermediarii din aceste spații.

În cadrul noilor reguli pentru alocarea locurilor de vânzare în piețe, producătorii trebuie să permită verificarea directă a suprafețelor de teren dedicate cultivării legumelor și fructelor, precum și a cantităților produse.

Pentru produsele lactate, se va verifica și numărul de animale deținute.

Este remarcabil faptul că Brașov devine primul oraș din România care elimină intermediarii din piețe, o decizie adoptată de Consiliul Local pentru a instaura ordinea în aceste locuri.

Cea mai importantă modificare pe care acest regulament o aduce este că, de acum, în pieţele din Braşov pot fi prioritizaţi producătorii, care să aducă cele mai bune produse pentru braşoveni.

În acest sens, reprezentanţii Serviciului Pieţe se vor deplasa pe teren pentru a efectua controale la producători, pentru a vedea recoltele şi conformitatea cu ceea ce au declarat, iar o noutate este că vom efectua analize pentru a verifica nivelul pesticidelor folosite în recoltele pe care le comercializează”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Vânzătorii din Brașov trebuie să fie atenți la sursa și calitatea produselor comercializate.

În caz de nereguli, pe lângă sancțiuni financiare, aceștia riscă interdicția de a vinde în piețele publice locale.

Este obligatoriu ca produsele oferite să provină din propria fermă, permitându-se și comercializarea preparatelor culinare, cu condiția ca ingrediente și muncă să fie tot de la producător.

Prioritate la spațiile de vânzare au cei care furnizează informații autentice despre produse, promovând transparența.

Un alt aspect important este introducerea unor noi reguli de etichetare pentru a asigura informații clare și complete despre calitatea și prețul mărfii.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial