Prăjitură rapidă cu portocale fără zahăr şi fără coacere. Desertul irezistibil, cu blat pufos şi gust inegalabil, care nu îngraşă

Poate cea mai mare poftă atunci când suntem la dietă este pofta de dulce. Din fericire, există soluţii pentru satisfacerea acestei pofte, iar această soluţie este desertul fără zahăr.

Bloggerul culinar Cristina Andrei a dezvăluit, pe Instagram, reţeta unui desert fabulos, care nu conţine zahăr, nu necesită coacere şi se prepară cât ai clipi: prăjitură cu portocale fără coacere. Şi foarte important: desertul nu conţine zahăr!

Prăjitură cu portocale fără coacere, ingrediente necesare

INGREDIANTE TAVA 20 cm:

6-7 pișcoturi savoiardi

INGREDIENTE CREME CU LAPTE:

500 ml lapte
3-4 linguri miere
55 g amidon
O linguriță scorțișoară

INGREDIENTE CREMA PORTOCALE:

2 kg portocale (avem nevoie de 800ml suc, restul păstrăm pentru înmuiat pișcoturi)
65 g amidon
3-4 linguri miere dacă nu sunt dulci portocalele

Cum prepari desertul care nu îngraşă

Într-o crăticioară, se toarnă laptele, mierea, scorțișoară și amidonul. Se amestecă la foc mic până se întărește, apoi se stinge focul. Crăticioara se lasă la răcit.

Între timp, se storc 2 kg de portocale zemoase din care ar trebui să rezulte 1 litru de suc. 800 ml de suc se amestecă cu amidonul la foc mic până devine cremă. Şi această cremă trebuie lăsată la răcit.

Dacă portocalele nu sunt suficient de dulci, în cremă mai poate fi adăugată puţină miere.

Într-o tavă, se pun pișcoturile înmuiate în sucul rămas. Cremele trebuie alternate astfel încât să se obțină efectul zebră.

Prăjitura se dă la rece cel puţin 4 ore.

Desertul se decorează cu fulgi de cocoș, felii de portocale.

About the author