Povestea de viață impresionantă a Angelicăi Stoian, artista care a trăit o dragoste interzisă în adolescență. Astăzi a împlinit 73 de ani

De-a lungul timpului, Angelica Stoian a încântat publicul cu melodiile sale, fiind una dintre reprezentantele Olteniei în materie de folclor.

Pe lângă pasiunea pentru muzică, domeniu care a pasionat-o încă din copilărie, puțini sunt cei care știu detalii din viața de familie a artistei.

Astăzi, este zi de sărbătoare în familia Niculinei Stoian. Mama sa, Angelica își serbează ziua de naștere chiar pe 1 Decembrie. Artista împlinește 73 de ani.

Cu o carieră ce se întinde pe mai mulți ani, Angelica Stoican ascunde și o poveste de viață impresionantă, în care dragostea a contat mai mult decât concepția societății.

Pe când era elevă în clasa a VII-a, artista l-a cunoscut pe bărbatul care avea să îi schimbe radical viața. Pe atunci, el era profesor de limba și literatura română, un om mai mult mai matur decât artista, dar și cu o soție ce îl aștepta acasă.

Cu toate că avea o vârstă fragedă, la care dragostea poate fi confundată cu o atracție de moment, Angelica Stoian avea sentimente pentru profesorul său.

Ulterior, bărbatul a început să îi trimită scrisori artistei și să îi promită că va lupta pentru dragostea lor, care, la acel moment, părea mai degrabă un scenariu de film ce ilustrează o dragoste interzisă.

Anii trec, dar iubirea celor doi nu dispare, ci din contră, devine tot mai puternică, atunci când Angelica Stoian ajunge la liceu. Profesorul, care avea să îi devină iubit în scurt timp, i-a spus că își dorește copii și că se simte nefericit în mariajul său.

Artista nu a păstrat legătura cu tatăl Niculinei Stoian

De teamă că lucrurile pot evolua într-o direcție greșită, cei doi fac schimb de scrisori pentru ceva timp, iar întâlnirile lor se rezumă la plimbări romantice și promisiunea că vor fi împreună, deși toată lumea s-ar fi împotrivit relației, dacă ar fi aflat.

În ciuda diferenței mari de vârstă, Angelica Stoian a continuat să se întâlnească cu bărbatul care îi fusese profesor, iar la scurt timp, îl anunță că este însărcinată. După ce a adus-o pe lume pe fiica sa, Niculina Stoian, părinții profesorului au aflat de relația interzisă.

Pentru a se convinge de cele întâmplate, familia bărbatului a cerut un test de paternitate. În plus, oamenii din sat au solicitat demiterea sa din învățământ, ca urmare a legăturii interzise dintre cei doi.

Ulterior, rezultatele au arătat că Niculina Stoian este fiica profesorului. Și familia Angelicăi Stoian a avut un cuvânt greu de spus în evoluția relației.

Eugenia și Nicolae Stoian nu puteau accepta faptul că fiica lor a adus pe lume un copil al cărui tată este chiar un bărbat mult mai în vârstă decât ea.

Familia bărbatului nici nu a vrut să audă de nepoata lor, așa că a încercat să îl țină departe de Niculina Stoian, în copilărie. Profesorul nu a reușit să divorțeze de soția sa.

Bărbatul s-a stins din viață în urmă cu câțiva ani, dar Niculina Stoian nu a putut să îi aducă un ultim omagiu, după ce soția profesorului s-a opus ideii de a fi prezentă la înmormântare.

About the author