Părinții au “uitat” de acest îngeraș de fetiță. Însă ce face “tata Gheorghe” pentru ea, la cei 78 de ani ai săi, este MAI PRESUS DE CUVINTE. O creșter și îi oferă o educație ca fetița să ajungă cineva în viață! MERITA TOT RESPECTUL

Pentru multi dintre copii, bunicii sunt niste icoane vii, iar odata ce trec in nefiinta raman pentru totdeauna in sufletul fiecaruia.

Cu mainile crapate de munca, cu chipul tras si palid, un batranel din Iasi este un bunic de poveste. Intr-o casuta saracacioasa, aproape de centrul orasului Podu Iloaiei din judetul Iasi sta „Tata Gheorghe”, asa cum este cunoscut de toata lumea.

Tata Gheorghe nu are nici mai mult, nici mai putin de 78 de ani. Viata pentru el nu a fost usoara, a muncit de mic, a stiut ce este binele, dar a stiut si ce este raul.

Desigur, in Iasi sunt multi astfel de batrani, insa tata Gheorghe este un exemplu demn, dar extrem de greu de urmat.

Batranelul este tata, bunic si strabunic, iar de aproape 12 ani are grija de stranepoata sa, o fetita frumosa, desteapta, dar uitata de parinti.

O vreme, tata Gheorghe a fost in centrul atentiei. Povestea sa si a stranepoatei sale avea sa impresioneze o tara intreaga dupa ce a fost difuzata de o televiziune nationala.

Atat pentru tata Gheorghe, cat si pentru stranepoata sa Gabriela totul a fost un vis frumos, un vis care s-a terminat poate prea repede.

In urma cu aproape trei ani, batranelul si nepotica sa vedeau pentru prima si probabil pentru ultima data Parisul. Dupa ce in cadrul unei emisiuni TV zeci de oameni i-au sarit omului in ajutor, acum mai toti l-au uitat.

Niciodata batranelul nu a cerut nimic pentru el, insa isi doreste totul pentru stranepoata sa, Gabriela. Fetita a fost abandonata de mama in casa strabunicului inca de cand avea doar doua luni. De atunci tata Gheorghe a crescut-o singur si a tinut locul mamei si al tatalui.

Desigur, micuta a simtit dorul parintilor, dar a inteles intr-un final ca nu a fost un copil dorit de parinti. Cu toate acestea ea este de-a dreptul adorata de strabunicul ei Gheorghe. Fara fetita batranul nu ar putea trai.

Acum Gabriela este in clasa a sasea si invata foarte bine. Batranelul este foarte mandru de ea si spune cu zambetul pe buze ca a trimis-o la pregatire.

„Fata merge la scoala si invata foarte bine. Am mers si am vorbit cu profesorii… Sunt mandru de ea.

Nu am ce spune, eu sunt foarte multumit. Este cuminte, asculta, ma ajuta, e fata mea!”, a spus tata Gheorghe. Batranul si-a dorit foarte mult sa faca o camera noua pentru stranepoata sa. A inceput sa o construiasca, dar nu a mai putut-o termina.

„Am inceput sa construiesc o camera pentru ea. Nu mai am putere sa fac tot ce ar trebui. Nici bani nu prea am, fata are mereu nevoie de cate ceva…”, a completat batranul.

Acum cateva saptamani mama Gabrielei a fost in Podu Iloaiei si a stat o perioada. Zile la rand batranul statea in fata casei de mana cu stranepoata sa si credea ca femeia care a adus-o pe fetita pe lume se va opri macar sa o priveasca.

About the author