O metodă simplă, rapidă, dar eficientă, de a scăpa de condensul de pe geamuri

Condensul apare atunci când aerul cald din interiorul unei încăperi se răcește atingând suprafața rece a geamurilor. Când aerul cald se răcește, poate absorbi mai puțină umiditate, ceea ce duce la formarea de aburi sau condens pe suprafața rece. Acest fenomen este mai frecvent în camerele care au umiditate ridicată, cum ar fi bucătăriile sau băile.

Există însă un truc simplu și ieftin pentru a îndepărta condensul de pe geamuri care poate fi găsit în orice casă. Produsul de care aveți nevoie este detergentul pentru vase. Pentru a-l utiliza, puneți o picătură de detergent pe o cârpă din microfibră și spălați geamurile unde apare condensul. Este recomandat să faceți acest lucru dimineața și seara pentru rezultate optime. Această metodă a fost descoperită de o influencer în domeniul curățeniei.

Mama mi-a spus despre acest truc, săptămâna trecută. Am scris despre el. A doua zi, literalmente, au explodat mesajele cu rezultatele uimitoare pe care le-ați avut”, scrie romaniatv.net.

Alte modalități de a scăpa de condensul de pe geamuri:

Asigurați-vă că camerele sunt bine ventilate. Lăsați geamurile deschise din când în când pentru a permite aerului să circule prin cameră și a evita umezirea excesivă a aerului.

Folosiți un dezumidificator pentru a scădea umiditatea din casă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea condensului pe geamuri.

Închideți geamurile înainte de a utiliza electrocasnice care produc vapori, cum ar fi bucătăria sau baia.

Folosiți perdele sau draperii pentru a acoperi geamurile pe timpul nopții, astfel încât aerul cald din interior să nu ia contact cu geamul rece.

Verificati dacă există spații goale între ferestre și pereți sau dacă sunt găuri în acestea. Acestea pot permite aerului să circule liber între cameră și exterior, ceea ce poate provoca condens. Acoperiți-le cu plasa de păianjen sau folosiți cauciuc sau spuma de poliuretan pentru a le etanșa.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial