O învățătoare care a învins boala, mesaj dur pentru conștientizarea populației: „HABAR N-AVEȚI CE ÎNSEAMNĂ SĂ VREI SĂ TRĂIEȘTI!”

Pe fondul nerespectării măsurilor impuse de autorităţi, Nicoleta Bogoș, o învăţătoare din Câmpulung Moldovenesc, a postat un mesaj dur pe reţelele de socializare. Aceasta încearcă să conştientizeze populaţia asupra pericolului la care se supune în contextul crizei actuale.

Femeia detaliază chinurile prin care a trecut în lupta cu una dintre cele mai parşive boli.

Nicoleta Bogoș reprezintă un etalon de putere şi verticalitate într-o perioadă în care lumea nu realizează importanta vieţii şi cât de uşor se poate deteriora sau pierde. Întrebările adresate de cadrul didactic reprezintă „duşul rece” de care avem nevoie în această perioadă.

„HABAR N-AVEȚI CE ÎNSEAMNĂ SĂ VREI SĂ TRĂIEȘTI!

Cei mai mulți, poate prea mulți îmi cunoașteți povestea: unii ați avut răbdare să o aflați de la mine, alții v-ați închipuit-o, unora v-a făcut o reală plăcere să o transformați în folclor.

Așa cum faceți și acum, într-o perioadă extrem de grea și în care, cu toții, ar trebui să rămânem lucizi, calmi, raționali.

O perioadă în care, în timp ce, marea parte a oamenilor luptă pentru viață (fie din pricina acestui virus nemilos, fie de foame, mizerie, cancer, leucemie, afecțiuni cardiace sau neurologice grave și alte situații pe care nici nu vi le puteți închipui), fie să o salveze pe a altora, cei mai mulți sfidați, huliți, transmiteți panică, puneți în pericol vieți!

Dacă alegeți să sfidați lupta unanimă pentru viață și reîntoarcerea la umanitate, dacă tratați cu superficialitate o situație atât de gravă cu care se confruntă omenirea, dacă alegeți să bravați, să încălcați cu înverșunare regulile, să profitați, să mințiți, să înșelați, să vă puneți în pericol sănătatea/viața și, mai ales a celor din jur, înseamnă că suferiți de un egoism fanatic și habar nu aveți ce înseamnă să mai cerșești viață!

Nu-mi plac înjurăturile și vorbele grele, dar tare îmi vine să vă spun tuturor ignoranților:

,,STAȚI NAIBII ÎN CASĂ ȘI RESPECTAȚI REGULILE ACESTEI LUPTE PE CARE NIMENI NU A DORIT-O!

Măcar atât puteți face! Vă plângeți mulți că nu se implică autoritățile, că a adus Diaspora virusul în țară (ei bine, unul de-acasă a făcut-o), că nu sunt spitalele pregătite, că nu ia nimeni măsuri!

Și-atunci, de ce mama naibii nu stați acasă și umblați bezmetici în colectivitate, dacă vă temeți de posibilii purtători de virus? Ba mai expuneți și copiii, și bătrânii, și oamenii a căror imunitate e mult slăbită de atâtea și atâtea boli!

Dacă spitalele nu sunt pregătite, de ce, fir-ar să fiți, vă doriți să le umpleți?

Ce așteptați?

Sutele, miile de morți? Ca să vă băgați mințile în cap?

Câți dintre voi, cei inconștienți, ați intrat în comă privind fotografia copiilor?

Câți ați luptat cu moartea și cu viața în același timp, umblând cu gheață pe tălpi la minus 20 de grade pentru că afurisita de chimioterapie v-a făcut picioarele carne vie, fără piele pe tălpi, fără unghii?

Câți ați gătit sau ați scris la tablă cu lingura/creta legată de antebraț pentru că nu mai aveați piele pe mâini, unghii, iar degetele vă erau doar niște cioturi sângerânde?

Câți v-ați luat rămas bun, în fiecare seară de la copii, de la părinți pentru că nu știați dacă mai prindeți dimineața?
Nu știți să prețuiți viața și tot ceea ce e frumos în ea!

Mâncați, naibii, mămăligă cu ceapă și stați acasă!

Fiți sinceri și declarați de unde ați venit pentru că minciuna ucide, de data aceasta ucide!

Nu mai huliți și căutați vinovați, ci faceți ce e de făcut bine!

N-AVEȚI ce face?

Iubiți, regăsiți-vă copiii, regăsiți-vă pe voi, rugați-vă, fiți buni, fiți mângâiere, fiți eroi în familiile voastre! Aveți grijă de voi și de cei din jur!

Așteptați autoritățile?

Să facă ce? Să vă adune de pe drumuri?

Puneți mâna, în al doisprezecelea ceas și dați copiilor lecții de curaj, umanitate, responsabilitate, implicare!

Eu știu ce înseamnă și moartea, și fiecare zi de viață câștigată! Așa cum știu mulți alții!

Va fi greu pentru cei mai mulți dar învrăjbiți, răzvrătiți, inconștienți, panicați vom duce greul acesta înmiit!

NU LECȚIILE DE LA ȘCOALĂ VOR FI MAREA PIERDERE A COPIILOR, CI LECȚIILE LEGATE DE ADEVĂR, ASUMARE, RESPONSABILITATE, GRIJĂ PENTRU TOȚI, IUBIRE!

Mă tem că le vor da copiii adulților!!!”, se arată în mesajul postat de Nicoleta Bogoș.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial