O fetiță de 9 ani a fost scoasă după 60 de ore de sub dărâmături, în Turcia. A trăit ca prin minune: „Un caz cu final fericit”

O fetiță de nouă ani a avut parte de o minune, prinsă sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite Antakya, în urma cutremurelor devastatoare din Turcia. Copila a rezistat 60 de ore printre ruine și a așteptat cu sufletul la gură ca cineva să vină să o salveze. Așa s-a și întâmplat.

Pompierii au salvat o fetiță de nouă ani, prinsă sub dărâmăturile casei sale făcute praf în Antakya, după dezastrele din Turcia. Copila a rezistat 60 de ore sub ruine, așteptând să vină cineva să o salveze.

Eroii au reușit să o scoată pe fetiță de sub dărâmături. Din fericirea, aceasta nu era rănită. I-a întâmpinat cu un zâmbet larg, dar dezorientat. Micuța a fost luată pe brațe de către salvatori, iar cu ultimele puteri pe care le mai avea, se agăța cu brațul de gâtul eroilor, care au scos-o dintre ruinele locuinței ei.

Mama copilei, de negăsit

Tatăl și fratele ei, în vârstă de 13 ani, au fost și ei scoși nevătămați, însă mama ei încă nu a fost găsită. Cei doi copii s-au întristat atunci când au văzut că mama lor nu a fost găsită sub casa prăbușită.

O asociație caritabilă, Global Relief Trust, a surprins întreaga scenă în care micuța a fost salvată și luată pe brațe de salvatori. Deși șansele erau mici ca oamenii, prinși sub dărâmături, să mai trăiască, iată că fetița cu zâmbet larg, fratele ei și tatăl au fost salvați după 60 de ore de la dezastru.

„Se auzeau niște zgomote venind de la casa prăbușită. Erau rude, care au stat afară, pentru că știau că familia se află acolo.

Când au fost scoase, erau conștiente și se mișcau, evident traumatizate, dar fizic erau nevătămate. Suntem copleșiți de îndată ce există un caz, cu un final fericit”, a povestit un voluntar al asociației precizate.

După ce au predat-o pe copilă medicilor, pompierii greci au izbucnit în lacrimi, momentul fiind surprins de o echipă a televiziunii EPT 1. Imaginile au fost publicate pe Twitter, clipul având peste 3,5 milioane de vizualizări în numai câteva ore.

Atiqur se afla în Siria, lucrând pentru Global Relief Trust, când a avut loc primul cutremur. După ce a evaluat situația de acolo și a auzit că în Antakya este mult grav ce se întâmplă, acesta a călătorit în orașul turcesc.

Foarte puține încercări de salvare pe care le-a văzut au fost fericite. Fetița, fratele și tatăl ei sunt un caz fericit, în condițiile în care au fost numărate până acum aproximativ 11.000 de cadavre în urma distrugerilor provocate de cutremure.

Bilanțul catastrofei cu care se confruntă Turcia și Siria crește de la o oră la alta. Peste 19.300 de oameni au murit în cele două țări, după cutremurele devastatoare de luni.

A fost a treia noapte în care sute de mii de sinistrați s-au adăpostit în corturi, în mașini sau chiar printre ruine. Începe a patra zi de căutări disperate.

Misiunile de salvare se transformă, din păcate, în unele de recuperare a trupurilor celor care au rămas prinse sub miile de clădiri prăbușite.

Sunt încă zone afectate de cutremurele în care echipele de intervenție nu au ajuns. Oamenii sunt disperați și i-au reproșat președintelui Recep Erdogan, care a vizitat zonele afectate, că nu face nimic pentru ei.

În Turcia, numărul morților a crescut la cel puțin 14.351, în timp ce 63.794 de persoane au fost rănite, a declarat joi vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Numărul total de decese în Siria urcă la 3.192, inclusiv 1.930 în zonele controlate de rebeli din nord-vest, conform grupului de apărare civilă „White Helmets”, și 1.262 de decese în zonele controlate de guvern ale Siriei, potrivit presei de stat siriene. Numărul total de persoane rănite în Siria în toate teritoriile afectate a crescut la 5.158, 2.258 în zona controlată de guvern și 2.900 în zona controlată de rebeli.

Cel puțin 68.952 de persoane au fost rănite în Siria și Turcia, potrivit cifrelor guvernului turc, Căștilor Albe și presei de stat siriene.

About the author