O farmacie întreagă într-o singură plantă: CIMBRUL. Iată câte beneficii are pentru sănătatea noastră

Cimbrul este mai mult decât o plantă pe care o putem folosi în bucătărie ca pe un delicios ingredient. Acest condiment are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Cimbrul este o plantă medicinală care ajută la combaterea inflamației, acneei, a tensiunii arteriale crescute și ajută chiar și la combaterea unor tipuri de cancer.

Mai jos vă prezentăm câteva moduri prin care vă puteți menține mai sănătoși cu ajutorul cimbrului:

Antibacterian

Conform unui studiu, s-a descoperit că uleiul de cimbruThymus vulgaris – prezintă o puternică activitate împotriva bacteriilor Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia și Pseudomonas.

În plus, uleiul de cimbrișor combate și bacteriile rezistente la antibiotice, lucru foarte important ținând cont de creșterea actuală a numărului acestora.

Proprietatea antibacteriană a cimbrului transformă această plantă într-un excelent remediu pentru igiena orală.

Încercați să amestecați o picătură de ulei de cimbrișor cu apă călduță și folosiți compoziția pe post de apă de gură.

Anti-inflamator

Cyclooxygenase-2 (COX-2) este o enzimă ce are un rol cheie în răspunsul organismului la inflamații. În urma unui studiu recent s-a descoperit că uleiul esențial de cimbrișor conține COX-2 în proporție de 75%.

Proprietățile anti-inflamatoare al cimbrului ajută și la combaterea diverselor dureri locale. Pentru prepararea remediului trebuie să amestecați câteva ulei de cimbru cu un ulei de masaj normal și să aplicați pe zona în care simțiți durerea. Acest remediu poate fi folosit pentru tratarea durerilor de mușchi, a durerilor de cap și a inflamațiilor.

Suportă sănătatea creierului

Un alt studiu s-a făcut pe câțiva șoricei de laborator cărora li s-a dat un supliment de cimbru. Rezultatul a fost că nivelul de oxidanți al șoarecilor era la același nivel cu cel al șoarecilor mai tineri, grație cimbrului. În plus, șoarecii au înregistrat și un nivel mai ridicat de Omega 3. După cum știm cu toții, Omega 3 ne ajută la protejarea funcției cognitive și a sănătății mentale pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Tratament împotriva acneei

Tinctura de cimbru este extrem de eficientă în distrugera bacteriei care cauzează apariția acneei.
Pentru a obține tinctura de cimbru, umpleți o sticlă de jumătate de litru cu flori de cimbru de câmp, turnați alcool / țuică / vodcă sau rachiu de secară / fructe de +-40% alcool până se umple sticla și lăsați soluția la soare timp de 14 zile. Se strecoară și se păstrează în sticle mici, închise la culoare, departe de lumină și căldură.

Se utilizează pentru ștergerea frecventă a tenului dimineața și seara, cu un disc demachiant. Tinctura de cimbru are un puternic efect antibiotic și cicatrizant.

Ajută la combaterea cancerului

Extractul de cimbru ajută la distrugerea celulelor canceroase atât în cazul pacienților cu cancer de sân, cât și în cazul celor cu cancer la colon. S-a dovedit că uleiul esențial de cimbru ucide până la 98% din celulele cancerului la sân.

Ajută sistemul respirator

Extractul de cimbru și extractul de frunze de iederă reduc considerabil tusea și alte simptome ale bronșitei acute.

Este recomandat să beți ceai de cimbru atunci când tușiți sau când aveți durere în gât. De asemenea, puteți adăuga două picături de ulei de cimbru într-un recipient cu apa fierbinte și inhalați aburul.

Echilibrează tensiunea arterială

Cimbrul sălbatic numit și Tymus Serphyllum și cimbrul Hymalaian, Thymus lineraris Benth, echilibrează tensiunea arterială și ajută persoanele suferinde de hipertensiune.

Fungicid

Uleiul esențial de cimbru este un dezinfectant nemaipomenit împotriva mucegaiului din casă. Uleiul de cimbru este un fungicid extrem de eficient împotriva mai multor tipuri de ciuperci și mucegaiuri.
Ce puteți face este să adăugați câteva picături de ulei de cimbru în soluția de spălat pe care o aveți în casă pentru a scăpa de mucegai.

Cimbrul poate omorî și ciupercile din corpul dumneavoastră. De exemplu, Candida albicans este o ciupercă ce produce infecții vaginale și orale. S-a demonsat că cimbrul este un puternic atacator al ciupercii Candida.

Alungă gândacii

Timolul din cimbru este un ingredient folosit în diferite pesticide. Timolul îndepărtează țânțarii și alte insecte.

Vă recomandăm să amestecați 4 picături de ulei de cimbu cu o lingură de ulei de măsline și aplicați compoziția pe haine sau pe piele.

După cum ați putut observa, cimbrul este un adevărat medicament natural. Este folosit pentru a trata probleme respiratorii și toracice, este un tratament eficient pentru bronșită, tuse și congestie, elimină mucusul din plămâni și din stomac, îmbunătățește digestia și participă la metabolizarea grăsimilor.

Dacă doriți să vă bucurați de toate beneficiile sale, încercați să introduceți cât mai mult cimbru în alimentație. Nu numai că veți fi mai sănătoși, dar preparatele culinare vor fi mai aromate și mai gustoase.

 

 

Sursa: care2.com

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial