Noi locuri de muncă în România! Unde se deschide o nouă fabrică? Salarii de mii euro, sute de locuri de muncă și o investiție de 650 de milioane de euro

Noi locuri de muncă în România! Iată unde se deschide o nouă fabrică! Guvernul a făcut anunțul.

O nouă fabrică urmează să se deschidă în România, iar ultimele detalii tocmai au fost bătute în cuie cu autoritățile române. Este vorba de o investiție de 650 de milioane de euro, sute de locuri de muncă și salarii de mii de euro.

O nouă fabrică în România!

România este pregătită de noi locuri de muncă! Guvernul s-a implicat în susținerea unei noi fabrici. Executivul a aprobat prin memorandum, acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, companiei „Nokian Tyrs Plc” care plănuiește să deschidă o fabrică cu producție masivă în Bihor. Compania va realiza anvelope pentru autoturisme.

Nokian Tyres PLC este un producător finlandez de anvelope pentru autoturisme și utilaje grele, iar în 2021, deținea o cotă de piață de 2,47% din Europa, cu doar două centre de producție, în Nokia – Finlanda și Vsevolozhsk – Federația Rusă. Unitatea de producție din Vsevolosk producea 82% din producția globală Nokian de anvelope pentru autoturisme (aproximativ 17 milioane de unități pe an). În contextul invaziei din Ucraina, fabrica din țara lui Putin a fost închisă.

„Un nou proiect de investiţii va fi demarat la Oradea, cu sprijin guvernamental. Este o investiţie care face obiectul memorandumului pe care Guvernul l-a aprobat.

Noua fabrică va veni la pachet cu 542 de locuri de muncă și un salariu mediu brut de 2070 de euro lunar, în contextul în care, în România, acesta a fost de 1229 de euro în august 2022, conform economedia.ro.

Acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc companiei Nokian Tyrs Plc, în contextul în care această companie are intenţia să înfiinţeze în ţara noastră o unitate de producţie anvelope pentru autoturisme în judeţul Bihor.

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de grant şi va avea o valoare de aproape 100 de milioane de euro, mai exact 99,55 milioane euro, fiind acordat pe o perioadă de 5 ani, între 2023 şi 2028.

Aceste sume de bani vor asigura finanţarea costurilor legate de înfiinţarea fabricii, dar şi pentru a aborda deficitul de finanţare aferent acestei investiţii, ajutorul de stat urmând a fi acordat după emiterea deciziei de autorizare de către Comisia Europeană”, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Valoarea totală a investiţiei nominale este de 642 de milioane de euro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a menţionat și faptul că proiectului are o capacitate planificată de producţie de 6 milioane de anvelope pe an şi va utiliza tehnologie de ultimă generaţie pentrtu a putea livra cât și-a propus.

„Valoarea totală a investiţiei nominale este de 642 de milioane de euro, costurile eligibile fiind de 611 milioane de euro”, a completat Dan Cărbunaru în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

About the author