Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Ziua Națională: ”Îmi e dor cel mai mult de România”

Aflată peste mări și țări, în Statele Unite ale Americii, Nadia Comăneci, 58 de ani, este tot timpul cu inima alături de țara natală.

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, ”Zeița de la Montreal” a dorit să trimită un mesaj pentru toți conaționalii ei.

”Ca oricărui român plecat din țară, îmi e dor cel mai mult de România de ziua ei. La mulți ani românilor de pretutindeni!”, a notat Nadia pe Facebook.

Nadia Comăneci locuiește în orășelul Norman, aproape de Cleveland, statul Ohio, SUA, alături de soțul ei, Bart Conner și de fiul lor, Dylan.

Considerată a fi una dintre cele mai mari gimaste din toate timpurile, Nadia Comăneci a obținut cinci medalii de aur și trei de argint la Jocurile Olimpice de vară Montreal 1976 și Moscova 1980.

Președinte Onorific al Comitetului Olimpic Român și Ambasadorul Sporturilor Românești, Nadia Comăneci a fost primul român inclus în International Gymnastics Hale of Fame.

„Una dintre amintirile frumoase din copilărie este legată de momentul când am pășit pentru prima dată într-o sală de gimnastică, aveam 6 ani și mama m-a dus la „Flacăra”, prima mea echipă de gimnastică”, rememora, nu de mult, multipla campioană olimpică.

„Când am pășit în sala de gimnastică, am fost copleșită de dimensiunile ei, de propria timiditate și de nesfârșitele posibilități de joacă oferite de fiecare saltea, capră, paralelă sau bârnă.

În realitate, era o mică sală de sport în care, cu mult efort și entuziasm, antrenorii strânseseră câteva aparate de gimnastică”

18 iulie 1976 va rămâne o zi importantă în istoria sportului mondial! Nadia Comăneci, o micuță gimnastă născută la Onești, în vârstă de numai 14 ani, reuşea să uimească lumea sportului, obţinând prima notă perfectă din istoria gimnasticii. Primul 10 din istorie!

„Îmi amintesc când am început exerciţiul. Am crezut că am reuşit o evoluţie bună, însă nu m-am gândit că am avut o evoluţie perfectă. Ştiu că nu m-am uitat la tabelă, deoarece mă gândeam deja la exerciţiul de la bârnă după ce terminasem.

Apoi am auzit un zgomot mare în sală, m-am uitat în jur, am întors capul şi am văzut tabela. Prima oară am văzut numărul meu de concurs, 073, iar apoi nota 1,00 care era dedesubt. Totul s-a petrecut foarte repede”, a mărturisit Nadia Comăneci într-o declarație pentru Agerpres.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial