Monica Pop a fost operată pentru a 5-a oară. “Boala a mușcat din nou”

Încă o palmă grea pentru medicul Monica Pop. Aceasta a suferit cea de-a cincea operație după ce a primit diagnosticul de cancer de colon.

Monica Pop a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu 9 ani. Boala e recidivat de mai multe ori, iar medicul a ajuns de mai multe ori pe masa de operație. Primele intervenții chirurgicale au fost efectuate de Mircea Beuran, apoi de Irinel Popescu.

Printr-o postare pe Facebook, specialistul, care de câțiva ani este și pacient, a povestit cum a primit vestea că este nevoie de o nouă intervenție chirurgicală.

Monica Pop operată pentru a cincea oară

Medicul Monica Pop a trecut printr-o nouă intervenție chirurgicală, a cincea la număr după ce a primit diagnosticul de cancer de colon.

În ciuda momentelor extrem de grele prin care a trecut, medicul nu s-a plâns niciodată, ba dimpotrivă i-a încurajat pe cei care trec prin aceeași situație, să aibă credință și încredere că și această boală este vindecabilă în cele mai multe cazuri.

Printr-o postare pe contul ei de Facebook, Monica Pop a povestit ce i s-a întâmplat în ultima perioadă și cum: boala a mușcat din nou.

BOALA A MUSCAT DIN NOU! DAR ARE DUSMANI PUTERNICI IN MEDICII ROMÂNI SI IN MINE! A aparut iar ceva… Șoc! Dupa ani! Colega mea doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, dupa mine cel mai bun medic onco-radio terapeut, a decis clar si sec: Operatie! A 5-a!!!!! Am ales, cu inima strinsă de ce ma asteapta iar, INSTITUTUL CLINIC FUNDENI!, a spus Monica Pop.

Monica Pop se luptă cu cancerul de 9 ani!

Medicul Monica Pop este de 29 de ani la șefia Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București. Se luptă cu un diagnostic crunt din anul 2013. Boala a recidivat, iar medicul a fost operat pentru a cincea oară. De această dată, aceasta a decis să meargă la Institutul Fundeni din Capitală și s-a felicitat singură pentru alegerea făcută.

Ceea ce a găsit aici, a uluit-o efectiv: o curățenie exemplară, rezerve din sticlă și… asistent personal. Celebrul medic a lăudat cadrele medicale de la Fundeni, care s-au purtat exemplar. Monica Pop a mai spus că în rezervă nu se putea intra fără halat și papuci de unică folosință.

”Totul este incredibil. N-am putut să cred așa ceva! Femeia aceea, șefa anesteziei, este extraterestră. Și la reanimare este cu totul altfel decât ceea ce știm noi. Sunt rezerve din sticlă. Vezi ce se întâmplă. Iar personalul medical are un comportament extraordinar!

În rezervă nu poți intra fără papuci și halat de unică folosință. Așa au ajuns la mine toți cei care au venit să mă vadă după operație. Fiecare rezervă are mopul ei și toate paturile sunt dotate cu de toate. Au și kinetoterapeut! Mi s-a părut nemaipomenit!

Iar faza cu asistentul personal m-a dat pe spate! Că nu am avut niciodată un asistent personal, am avut acum! Orice cuvânt este prea puțin. Puteam să aleg oricunde să mă operez, dar am fost inspirată”, a declarat medicul Monica Pop.

Monica Pop: ”Când m-am trezi nu-mi venea să cred. Am zis că sunt la NASA”

Monica Pop spune că inițial diagnosticul pus de medici a fost cancer la colon și apoi a avut metastaze hepatice. Medicul spune că anestezia a fost mult mai ușor de suportat la ultima intervenție chirurgicală pe care a avut-o zilele trecute.

”M-am operat de cinci ori, deci cancerul a recidivat de cinci ori. De trei ori m-a operat Mircea Beuran, de trei ori, iar Irinel Popescu de două ori. Acum am ales așa. Să vin aici. Spitalul este și foarte dotat, iar anestezia… mult mai ușor de suportat. Au altă tehnică și nu a fost așa de greu ca la celelalte.

Nu cred că poate exista așa ceva nicăieri afară. Operația a durat patru ore. Când m-am trezi nu-mi venea să cred. Am zis că sunt la NASA. Tot ce este acolo este la superlativ. Aseară am venit acasă. Peste două zile merg la treabă”, a declarat Monica Pop

Medicul își recunoaște vina, și anume, aceea că inițial nu a dat importanță simptomelor, crezând că este ceva trecător.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva’. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita’, a povestit Monica Pop.

Eu am niste principii, asa cum ati vazut n-am vrut sa stau acasa si am recomandat tuturor bolnavilor, celor care au trecut prin experiente de genul acesta, sa nu stea acasa si sa nu faca nimic, in masura in care pot fizic’.

About the author