Momente sfâșietoare la înmormântarea fiicei de 13 ani a antrenorului de la SCM Zalău. Serbia e împietrită de durere

Lacrimi de durere şi furie. Serbia îşi îngroapă morţii în a doua zi de doliu naţional. Patru copii şi paznicul şcolii, ucişi de adolescentul de 13 la şcoala de elită din Belgrad, au fost conduşi pe ultimul drum. Printre ei, fiica fostului jucător de volei sârb, antrenor acum în România. I-au fost alături jucătorii români şi staff-ul echipei. Imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.

Un munte de om care strânge în braţe un urs de pluş. A fost al fetiţei sale. Alături de el sunt sute de oameni care se uită înlemniţi spre capela cimitirului central din Belgrad. E felul lor de a-şi lua rămas bun de la micuţa Eva şi de a aduce un ultim omagiu familiei.

Fetiţa de 13 ani, ucisă cu sânge rece de colegul său, cu puţin timp înainte de ore, a fost condusă pe ultimul drum într-o mare de lacrimi. Nimic nu poate alina suferinţa părinţilor.

În timpul slujbei, fostul jucător de volei, antrenor acum în România, şi-a ţinut strâns de mâna soţia. Nu şi-au putut stăpânii lacrimile de durere şi… furie.

Toţi cei din clubul de la Zalău i-au fost aproape în cele mai grele momente

Adrian Feher, manager volei SCM Zalău: Cât de mare ai fi fizic, cred că o chestia de asta nici nu poate fi descrisă nici măcar în cuvinte, dar să ţi se întâmple. Absolut toată lumea vrea să vină să-şi susţină antrenorul.

Călin Cristian, administrator public municipiul Zalău: Suntem alături de el şi, vă rog să mă credeţi, că pe toţi ne-a marcat foarte foarte tare.

Împietriţi de durere au fost şi jucătorii. Ieri au avut meci la care au purtat tricouri cu chipul fetiţei antrenorului. Pe teren, au ţinut şi un moment de reculegere.

Gabriel Terhes, director sportiv SCM Zalău: Nu puteau să dea în minge, nu puteau să joace, nu s-au putut antrena zilele acestea.

Iulia Pop, reporter Observator: În a doua zi de doliu naţional, Serbia îşi plânge morţii. Încă trei elevi şi agentul de securitate al şcolii Vladislav Ribnikar sunt înmormântaţi în cimitirele din Belgrad.

În urma atacului opt elevi, șapte fete și un băiat, și-au pierdut viața. De asemenea, paznicul instituției a fost ucis, iar alți șase elevi și o profesoară au fost răniți și se află în spital, unii dintre ei în stare gravă.

Deși s-a spus că agresorul consumase droguri, testele toxicologice au arătat că băiatul nu consumase substanțe interzise înainte de a comite atacul, potrivit Antena 3.

Masacrul planificat cu o lună înainte

După masacru, chiar Kecmanovic a fost cel care sunat la poliție, alertată deja cu câteva minute mai devreme de un director de școală, informând că a împușcat mai mulți oameni. Băiatul nu a menționat motivele gestului său. Elevii uciși, șase fete și un băiat, aveau toți între 12 și 14 ani. Investigațiile inițiale au relevat că adolescentul plănuia masacrul de cel puțin o lună, deținea o hartă a școlii și o listă a elevilor care urmează să fie uciși. Întotdeauna fusese considerat un băiat muncitor, educat și ambițios, pasionat de astrofizică și sport, cu preferință pentru karate și baschet.

Un părinte sârb a scris pe Twitter că băiatul s-a simțit agresat, fiind adesea numit de colegi „tocilar”. Numele scrise pe foaia A4 erau cele ale copiilor care l-au umilit. Povestea a fost dezmințită de poliție. Totuși, Kecmanovic ceruse să fie mutat la o altă clasă, unde avea trei prieteni. Solicitarea lui nu a fost bine primită și acesta ari fi fost unul dintre motivele pentru care a plănuit un atac în masă.

Presa din Serbia relatează că tatăl copilului criminal era fascinat de armele de foc și avea mai multe într-un seif cu cod de acces. Se pare că autorul masacrului de la școala din Belgrad l-a aflat şi a luat pistoalele.

„El a fost anunțat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă și a plecat de urgență în Serbia”, a precizat Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău, potrivit Antena 3.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial