Miracolul din Turcia. Un bebeluș de 2 luni a fost scos cu viață de sub dărâmături, la 128 de ore de la cutremure VIDEO

Oficial, sunt peste 24.400 de morți, inclusiv în Siria vecină, iar președintele Erdogan vorbește despre tragedia secolului în țara sa.

În nordul Siriei, situația este descrisă drept catastrofală de Căștile Albe, gruparea de apărarea civilă care nu a primit niciun fel de ajutor din străinatate.

Un bebeluş de două luni a fost scos în viaţă de sub dărâmături de echipele de salvare în provincia turcă Hatay, la 128 de ore după seismele devastatoare care au lovit în această săptămână Turcia şi Siria.

Copilul a fost scos de sub dărâmături în districtul Iskenderun şi transportat la spital, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează dpa.

https://fb.watch/iDmF8up8j9/

Nouă avalanșă de cutremure în Turcia. Ce magnitudine a avut cel mai puternic

Chiar dacă pragul de 72 de ore, considerat crucial în găsirea unor supravieţuitori sub dărâmături, a fost depăşit de mult după seismele de luni, echipele de salvare încă încearcă să ajungă la persoanele care încă ar mai putea fi în viaţă.

Pe reţelele sociale şi la televiziune, locuitorii din zona afectată de seisme cer în continuare ajutor urgent, susţinând că încă se mai aud voci de sub dărâmături.

Un cuplu a fost salvat după mai bine de 129 de ore sub dărâmături

Postul public de televiziune TRT a relatat că un cuplu de turci din provincia Adiyaman a fost salvat după ce a petrecut mai mult de 129 de ore sub dărâmături.

Imaginile difuzate de TRT au arătat o femeie care este transportată la o ambulanţă. După câteva momente, soţul ei, pe care echipele de salvare au reuşit cu greu să-l scoată de sub dărâmături printr-un tunel, a fost dus la o altă ambulanţă.

Bărbatul a fost văzut făcând cu mâna către camerele de televiziune.

Cu toate acestea, se crede că cele trei fiice ale lor au murit în cutremur, a precizat TRT.

Cadavrele zac îngrămădite pe stadioane și parcări pentru a fi identificate. Pentru victimele care au murit în urma cutremurelor au fost săpate gropi comune.

La cimitirul Nurdağı din provincia turcă Gaziantep, la granița cu Siria, în curând nu va mai fi loc pentru victimele care au murit în cutremur

Mormintele, marcate cu hainele victimelor

Mormintele proaspăt săpate sunt marcate cu pietre funerare pe care nu scrie nimic. Pentru a fi identificate, pe locurile de veci au fost puse bucăți de material rupte din hainele victimelor care urmează să fie înmormântate.

Unele morminte au fost marcate doar cu o bucată de lemn pe care scrie un număr după care rudele își pot găsi decedații.

About the author