Mihai Morar pune tunurile pe Arafat! Cum a scăpat de avalanșa de la cabana Capra

Sâmbătă seară, 4 februarie, zeci de turiști au rămas blocați la cabana Capra din Transfăgărășan în urma unei avalanșe de proporții. Echipele de intervenție s-au luptat din greu pentru a putea evacua toate persoanele care rămăseseră izolate în local.

Cu doar câteva ore înainte de avalanșă, Mihai Morar a fost chiar în acel loc. Ce atac dur a lansat la adresa lui Raed Arafat după dezastrul petrecut.

Zeci de turiști și angajați, blocați în cabana Capra din Transfăgărășan

Zăpada care s-a depus în acest weekend în toată țara a făcut prăpăd în unele zone, riscul de avalanșă fiind foarte ridicat în Munții Făgăraș. În aceste condiții, o avalanșă de mari dimensiuni a lovit în noaptea de sâmbătă, 4 ianuarie, Cabana Capra de pe Transfăgărășan si parcarea din fața ei, 60 de turiști și angajați rămânând izolați.

Cantitatea de zăpadă căzută a lovit atât de tare cabana încât a spart geamurile și a intrat în camere, în timp ce mașinile din parcare au fost, pur și simplu, mutate și apoi îngropate, unele fiind grav avariate. Din fericire nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. Cei 50 de turiști și 10 angajați ai cabanei au avut nevoie de intervenția autorităților, după ce au fost izolați.

Ce a transmis Raed Arafat

Echipele de salvatori au mai identificat urme a alte șapte avalanșe de dimensiuni mai mici pe porțiunea de drum închis și până la cabana Capra. Circulația către Transfăgărăşan, atât la intrarea din județul Argeș, cât și dinspre Sibiu, a fost închisă, lucru semnalat cu panouri și barieră.

În urma acestui dezastru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că, practic, turiștii au fost vinovați. Asta pentru că drumul era închis, iar turiștii și-au pus nu doar viața lor în pericol, ci și pe cea a salvatorilor.

Mihai Morar, reacție dură la adresa șeful DSU

Cu doar câteva ore înainte de tragedie, Mihai Morar s-a aflat în acel loc. Iubitor de natură, acesta a dorit să profite de zăpada de afară și a mers în weekend, în Munții Făgăraș. Omul de radio a trecut chiar pe la cabana Capra, cu doar câteva ore înainte de producerea avalanșei de doi kilometri.

Acesta a servit masa la acea cabană, și-a făcut câteva fotografii, după care a pornit din nou la drum. Însă după ce a văzut ce ar fi putut să pățească și el, prezentatorul TV a aruncat o mulțime de cuvinte dure privind reacția autorităților române la tragedia din Munții Făgăraș.

Mihai Morar l-a acuzat pe Raed Arafat că este un pericol public care, de treizeci de ani, încearcă să își contureze imaginea unui salvator al poporului. Asta, deși nu își asumă niciodată vina, indiferent de tragedia produsă.

„Câtă ipocrizie a autorităților în cazul avalanșei de la Capra. Vinovați sunt turiștii că au mers acolo. Oameni buni, toate știrile au anunțat săptămâna trecută: „Pe Transfăgărășan se circulă până la Cabana Capra”.

Chiar dacă indicatorul „drum interzis” era pus mai jos de cabană, drumul era curățat până la Capra. Circulau și mașini, și utilaje de dezăpezire. Și autoritățile nu știau asta… Ce penibil!

Credeți că aș fi urcat până la Capra, Off-Road, în miezul iernii, dacă nu aș fi văzut utilaje și drumul curățat? Ce vină au niște oameni care fac rezervare la o cabană deschisă, autorizată etc.?! Nu e pusă nicio barieră în drum spre Capra.

Toată țara știa că se poate ajunge la Cabană (într-adevăr, abia de acolo e blocat Transfăgărășanul), doar autoritățile au fost luate prin surprindere. Toată iarna nu au avut nicio problemă că e deschis drumul, cabana, că se cazează turiști…

Dar a venit avalanșa și i-a trezit pe „salvatorii nației”. Niște ipocriți vremelnici cărora le tremură fundurile… Pentru că singura lor calitate în viață e funcția”, a scris omul de radio, pe unul dintre conturile sale de pe rețelele sociale.

About the author