Meteorologii au anunțat CUM VA FI VREMEA de Crăciun și Anul Nou! ANUNȚUL MOMENTULUI

Zăpada se pare că se va lăsa aşteptată şi în acest an în sudul României de Sărbători, directorul ANM anunţând că România nu putea să facă excepţie în vârtejul încălzirii globale.

Prognoza ANM de Crăciun şi Revelion.

„România nu face excepție de la fenomenul încălzirii globale. În fiecare an vedem valori record care depășesc anii anteriori. Luna decembrie nu face excepție. Au fost înregistrate creșteri de valori în ultimii 3 ani. Este posibil să înregistrăm un nou record în acest an.

Există posibilitatea ca fiecare săptămână să înregistreze valori pozitive în aproape toată țara”, a spus Elena Mateescu – director Executiv la Administrația Națională de Meteorologie.

Întrebată dacă vom avea zăpadă de sărbători, Elena Mateescu a răspuns: „Este greu să estimăm prognoza precipitațiilor pentru că estimarea unui interval de o lună nu suprinde fenomene extreme care pot fi anticipate cu puțin timp înainte.

În intervalul 5 decembrie – 2 ianuarie, estimarea cuprinde și sărbătoarea Crăciunului, se menține semnalul cu temperaturi peste ce ar fi normal în această perioadă”.

1902 a fost un an deosebit de friguros. Lângă Brașov, la Bod, au fost înregistrate temperaturi de -32,2 grade Celsius. Anul următor, în schimb, lucrurile au stat cu totul și cu totul diferit. Pe 3 decembrie 1903, au fost înregistrate +21 de grade la Constanța și +22 de grade Celsius la Călărași.

În ultimii ani, temperaturile rar au mai scăzut sub 0 grade. În 2020, în luna decembrie a fost cu 3,8 grade celsius mai caldă decât media ultimilor 60 de ani în țară. A fost astfel stabilit un record pentru ultima lună din an.

Spre deosebire de iarna astronomică, iarna meteorologică este atribuită lunilor complete decembrie, ianuarie și februarie. Din punct de vedere meteorologic, iarna începe la 1 decembrie, pentru că, din motive statistice era mai ușor pentru meteorologi să aloce trei luni întregi unui anotimp, mai ales la începutul științei meteorologiei. Acest lucru facilitează compararea datelor meteo pentru o perioadă mai lungă de timp.

Toamna meteorologică se încheie așadar pe 30 noiembrie. Această definiție a fost dată de Organizația Meteorologică Mondială (OMM). În general, primăvara, vara, toamna și iarna încep întotdeauna în aceeași zi în meteorologie.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial