Medic român, mesaj tranșant în plină pandemie: „Ascunde-ți făptura într-o cameră și plângi, o perioadă. Trece îngerul morții pe străzi. Roagă-te să nu-l ia pe al tău, pune-i lacăt babei la ușă, cearta-ți pruncul și închide ferestrele lumii

Medicul Gabriel Diaconu a postat pe pagina saa de Facebook un mesaj transant in care indeamna romanii sa stea in case.

„Nu va fi niciun erou, inafara de poporul amarat.

Nu medicii, nu ambulantele, nu salvarile care vor continua sa zumzaie ca si pana acum,

Pe care le auzi doar pentru ca nu le mai ingroapa zgomotul strazii,

Curand, prea curand, oamenii astia pe care de fapt majoritatea romanilor mai rasariti ii dispretuiesc pe furis, ”romanii nostri”,

Cei pe care-i tot acuzi ca din cauza lor nu merg lucrurile, cei pe care-i iei tinta ca n-au avut treaba decat sa plece, sa vina, sa se poarte cum se poate de mai putin cinstit si onorabil,
Daca e sa se incoloneze in armata salvarii, vom fi salvati.

NU pentru ca am avut zeci de milioane de masti

NU pentru ca ne-am umplut camarile cu ventilatoare si pneumomate
NU pentru ca am curatat cu periuta podelele spitalelor facute praf de vremuri, si de multi
NU pentru ca am numarat, bob cu bob, testele,

Ci doar pentru ca poporul amarat a inteles, in cele din urma, ce are de facut.

Pamant pustiit, asta devenim. Ardeti holdele, otraviti fantanile, codrul e frate cu romanul, mai exact codrul de pita, si rabdarea aia mocnita de Moromete.

Ce ironie pe tara asta, si ”traiectoria ei europeana”, plina de romani macaronari, de romani capsunari, de romani tamplari, zugravi, toata suflarea pestrita a infricosatorului Rasarit, sa stea acum la mana crapata a lui,

Aluia pribeag.

Prietene, asa se termina o noua zi pe planeta conversatiilor interminabile. Voda Virus se intoarce cu fata spre popor.

Si asa cum va decide poporul, asa se va intampla. Nu tu teledoane, nu tu caritate, nu tu ”cu manutele astea doua am facut o lume noua.

Ascunde-ti faptura intr-o camera si plangi, o perioada. Trece ingerul mortii pe strazi. Roaga-te sa nu-l ia pe al tau, pune-i lacat babei la usa, cearta-ti pruncul si inchide ferestrele lumii. E aici, printre noi, printre voi, printre ei.

Chiar acum, cand scriu, miliarde de stelute nevazute danseaza acelasi dans pe care il fac de sute de milioane de ani. Invadeaza, consuma, inmulteste-te.

Migreaza, sari pe altcineva, ia-o de la capat. Moare gazda, moare colonia, dar in alta parte de-abia incepe sa prospere, sa-si faca loc.

Vom invata sa ne descurcam si cu molima asta. Vor fi povesti de spus, candva, tancilor care nu vor sa-si spele mainile, nu vor sa-si sufle nasul, nu vor sa stea la rand. Esti obraznic? Sa-ti spuna ma-ta mare ce patesti daca nu te speli pe maini…

Ce sa-i ceri, pana la urma, romanului? Nu, serios, ce sa-i ceri? I-ai dat tot ce-ai crezut. I-ai zis de ce e bine sa faca precum i-ai zis.

Sa nu-i moara mama. Sa se termine mai repede pentru toti, sa nu crape economia. Bun, am inteles. Fiecare face, acum, ca albina in stup, ne bagam in bucatica lui de fagure si soptim:

Vasile, sa nu te puna dracu sa iesi, ca ne-omori cu zile, Vasile, nu te da zmeu, fii cuminte Vasile ca plange ma-ta, nu vrei mai bine sa planga ma-sa la virus?”

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial