Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani de închisoare. Câți bani trebuie să dea rudelor victimei

Mario Iorgulescu a fost condamnat, în urmă cu puțin timp, la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare.

După mai bine de 4 ani de la dramaticul acident, în urma căruia avea să moară un om, magistrații au dat o sentință pe numele acestuia, fiind, de altfel, una care nu ar fi trebuit să surprindă pe nimeni, în ciuda presiunilor venite din partea avocaților italieni care îl reprezintă în dosar.

Tribunalul București a decis, vineri dimineață, să-l condamne pe Mario Iorgulescu pentru două capete de acuzare, în primul rând pentru infracțiunea de omor pentru care judecătorul i-a dat o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

În plus, același magistrat a dispus condamnarea fiului șefului Ligii Profesioniste de Fotbal la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, dar și a altor substanțe interzise, asta după ce, în 2019, deși ar fi fost băut dar și drogat, s-a urcat la volan, iar apoi a gonit pe străzile Capitalei.

La un moment dat, cu o viteză exagerată, a pierdut controlul mașinii și a intrat în plin într-o altă mașină ce venea pe contrasens, ucigându-l pe șoferul în vârstă de 24 de ani.

Însă, pedeapsa aceasta de 15 ani și opt luni vine după ce același magistrat de la Tribunalul București a decis să contopească cele două pedepse cu o pedeapsă mai veche, într-un dosar mai vechi în care Mario Iorgulescu fusese condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru complicitate la lipsire ilegală de libertate, asta în urma unui scandal în care el, împreună cu câțiva apropiați ar fi sechestrat un tânăr care le-ar fi împrumutat o sumă de bani și, iată, așa s-a ajuns la această pedeapsă.

Conform informațiilor de ultimă oră, Mario Iorgulescu a primit o sentință de 15 ani și 8 luni de închisoare cu exectura în dosarul în care a fost acuzat de omor.

În același timp este obligat la plata a 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei ca despăgubiri pentru părțile civlile implicate în dosar.

Reamintimt că pe data de 8 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu, care conducea cu 160 de km/h, și pe fondul consumului de droguri, avea să intre în plin într-o altă mașină, iar șoferul, un tânăr de 24 de ani, decedând pe loc.

O pedeapsă ce nu este, însă, definitivă. Sentința Tribunalului București poate fi contestată la Curtea de Apel. Cel puțin, până în acest moment, tatăl lui Mario Iorgulescu, Gino Iorgulescu, cel care îi reprezintă interesele juridice, nu doar echipa de avocați și, de altfel, nici aceștia nu au comentat sentința și iată, poate fi atacată.

„Cel mai probabil, fiul este atacat pentru a-l destabiliza pe tată”

Pe data de 8 februarie, în Italia avea loc ultima înfățișare, înainte de sentința de astăzi a magistraților de la Tribunalul București. La acel moment, într-un comunicat transmis autorităților române, casa de avocatură din Italia, care îl reprezintă pe Iorgulescu jr. în acest caz, emitea acuzații grave la adresa justiției, denaturând totul, declarând că de fapt, „Cel mai probabil, fiul este atacat pentru a-l destabiliza pe tată.”

„În cazul lui Mario, însă, asistăm la o perseverenţă judiciară care nu se opreşte nici măcar în faţa unei incapacităţi constatate, dovedite şi ireversibile, în faţa unei invalidităţi civile de 100%. Cel mai probabil, fiul este atacat pentru a-l destabiliza pe tată.

Problemele de sănătate ale lui Mario erau cunoscute de familie încă dinainte de accident, dar, în mod evident, din motive de confidenţialitate, nu erau cunoscute publicului, probleme care s-au agravat datorită traumatismelor survenite în urma accidentului. Orice persoană este egală în faţa legii şi are dreptul, fără nicio discriminare, la o protecţie egală din partea legii, prevede articolul 7 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, principiu care, din păcate, este aplicat astăzi în mod discreţionar.

(…) Între timp, solicităm presei să facă lumină asupra situaţiei de arbitrar şi de nerespectare a drepturilor omului a unui tânăr bolnav psihic, astfel încât mass-media din România să nu continue să-l numească pe Mario Iorgulescu fugar de justiţie în ţara noastră, ci să relateze realitatea faptelor, un bolnav ireversibil judecat ca atare de autorităţile noastre. ”, se mai arată în comunicat.

About the author