Marcel Şerbuc i-a mărturisit mamei lui, încă de acum o lună, că a ucis-o pe fetiţa de 12 ani. Ar fi împins-o, iar Ana s-a lovit de marginea căzii. Povestea, infirmată de legişti

Suspectul principal în cazul uciderii fetiţei de 12 ani, omorâtă cu sânge rece şi ascunsă în canapea, a fost prins în Olanda în urmă cu doar câteva ore. Individul i-a mărturisit încă de acum o lună mamei lui că a ucis-o pe copilă.

Ar fi fost un accident, un conflict care a degenerat. O ipoteză infirmată clar de medicii legişti care au stabilit că fata a fost strangulată, iar crima ar fi fost premeditată. Fostele partenere îl descriu pe bărbat drept un abuzator sexual, extrem de violent şi gelos.

Vreme de trei zile, Ilie Marcel Şerbuc a fost cel mai căutat om din Europa. Dat în urmărire internaţională, pus pe lista Most Wanted şi încadrat la categoria periculos. Individul a fost capturat azi după-amiază pe o stradă din Wamel, o localitate în provincia Gelderland din Olanda, la 80 de kilometri de Amsterdam. Bărbatul urmează să fie extrădat în România.

Tatăl Anei: Sper să fie condamnat. Ambii. Şi mama Să fie condamnaţi maxim, pe viaţă.

Anchetatorii au pus cap la cap detaliile crimei şocante din Berceni. Ilie Marcel Şerbuc i-ar fi mărturisit mamei sale că a ucis-o pe Ana la începutul lunii mai, după ce tatăl fetiţei a dat-o dispărută. Poliţiştii au mers în Suceava, acasă la familia suspectului, dar individul plecase deja în Spania. Atunci femeia şi-a sunat fiul şi i-a cerut explicaţii.

I-a spus că a făcut ceva foarte grav și că a omorât-o pe Ana. I-a zis că a avut un conflict spontan, în urma căruia a împins-o, lucru ce a determinat căderea ei în cadă. Aceasta s-a lovit de marginea căzii și a început să sângereze, apoi să tremure. Povestea e infirmată categoric de legişti. Fata a avut parte de o moarte extrem de violentă. Ucigaşul a strangulat-o. După discuţia cu mama lui, individul s-a urcat în autocar şi a revenit în România.

Ana ar fi fost ucisă pe 11 aprilie

Puzzle-ul refăcut de anchetatori arată că fetiţa de 12 ani ar fi murit pe 11 aprilie. În aceea zi, mărturisea mama copilei, Ilie Marcel Şerbuc a stat ore bune în apartament cu Ana. Când s-a întors de la serviciu, femeia ar fi găsit curat lună în casă.

Pe 11 mai, după o zi petrecută în apartamentul groazei, individul pleacă spre Olanda. Se angajează la un abator două săptămâni mai târziu. Pe 6 iunie, în ziua în care mama fetiţei este ridicată de poliţiştii spanioli, bărbatul ar fi trebuit să înceapă munca. Nu apucă. Află că poliţia e pe urmele lui şi dispare. Chiar mama Anei l-ar fi sunat să-l avertizeze, spun colegii de muncă din Spania.

Bărbat: Aici stătea ea de vorbă cu el. Ieri, aici la masă, toată ziua a vorbit cu el.

Trecutul violent al lui Marcel Şerbuc

La audierile maraton de vineri, mama Anei a susţinut că tărie că este nevinovată. I-a convins pe anchetatori şi a fost lăsată liberă. Anchetatorii adună informaţii pentru a creiona portretul psihologic al lui Şerbuc. Fosta soţie îl descrie drept un individ abuziv, violent şi extrem de gelos.

Bianca Iacob, reporter Observator: La audieri, femeia le-a spus anchetatorilor că a trăit o căsnicie de calvar alături de individ. Bătută, înjosită şi ameninţată că va sfârşi într-un sac, aruncată într-un canal. Bărbatul ar fi fost violent inclusiv cu fiul său minor. L-ar fi lovit atât de tare, încât cel mic ar fi avut probleme de dezvoltare.

În 2014, Ilie Marcel Şerbuc aproape că a omorât în bătaie o iubită care a încercat să se despartă de el. Fata era în clasa a XII-a când l-a cunoscut. Patru ani a durat atunci ancheta procurorilor. Într-un final, bărbatul i-a dat bani femeii ca să-și retragă plângerea și să se termine procesul.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial