Leonard Doroftei a trecut la munca de jos în Canada. Fostul campion mondial trage din greu pe şantier FOTO

Leonard Doroftei s-a stabilit de mai mulţi ani în Canada, alături de familie, iar acum este foarte aproape de a-şi îndeplini visul de a avea propria sală de box.

Leonard Doroftei a trecut la munca de jos în Canada. Fostul campion mondial munceşte din greu pentru a avea propria lui sală de box în orașul Laval din regiunea Quebec.

Băiatul lui, Adrian Doroftei, care este deja un prosper om de afaceri, a dat detalii despre proiectul tatălui său. „El face ce știe cel mai bine, adică împărtășește dragostea lui față de box.

https://www.facebook.com/leonardorindoroftei/posts/625140486078991

Tata, indiferent unde ar fi, în afară de România, cred că va prospera, pentru că e un timp descurcăreț. El și-a dorit întotdeauna să fie acasă”, a spus Adrian Doroftei.

Părinții mei au plecat din România cu un gust amar, pentru că altfel nu ar fi plecat. Părinții mei au venit primii cu sora mea, Vanesa. A venit și fratele meu Alex în urmă cu două săptămâni”, a mai declarat fiul lui Leonard Doroftei.

Chiar dacă este departe de România, Adrian se gândește și la compatrioții săi mai puțin ajutați de soartă. Vrea să îi ajute, vrea să facă investiții acolo unde nu a ajuns nici măcar electricitatea și unde oamenii nu au nici măcar acces la apă potabilă.

”Nu pot cheltui, deși am parte de succes. Am alte planuri. Încerc să modernizez pe plan imobiliar locuri greu accesibile, locuri în care oamenii nu au acces la apă, nu au acces la electricitate. Aici în România, canadienii să se descurce”, a conchis fiul lui Leonard Doroftei.

Leonard Doroftei, care s-a mutat în Canada în 2019, a publicat poze cu lucrările de la viitoarea sală de box pe care o va conduce. Fostul pugilist nu exclude însă o revenire în ţară:

„Totul îmi lipseşte din România, totul. De la înjurături până la tăiatul porcului! Aerul ăla pe care îl respiri! Am luat o decizie la nervi şi o să o regret toată viaţa… că am plecat.

De pub nu mai spun, aia a fost cea mai proastă decizie a vieţii mele. Nu aveam ce căuta în lumea aia niciodată. Eu trebuia să fiu într-o sală de sport, să fac ceea ce ştiu”.

Într-un alt interviu acordat relativ recent, fostul mare pugilist român a rememorat clipele dificile prin care a trecut la sosirea în Canada și a dezvăluit un amănunt mai puțin cunoscut.

Mai exact, finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali a fost cel care l-a ajutat pe atunci să-și găsească un loc de muncă, în sala de box a unei rude stabilite la rândul ei peste Ocean.

„Acum lucrez la un club de box care aparține unei rude a lui Gigi Becali. Voi reveni în România într-o bună zi. La Federație nu am fost dorit. Nu au vrut nici să fiu antrenor la lot. În sală la Nea Titi (n.r. Titi Tudor, supranumit Titi Prosop) intram cu greu.

Probabil greşeala vieţii mele a fost că m-am apucat de cârciumărie, domeniu pe care nu-l cunoşteam. Am vrut să fiu în box, dar nu am reuşit. Era un sistem unde unii controlau şi nu am avut loc.

Plecarea în Canada a fost decizie luată în familie, cu toate că mi-aş fi dorit, poate, altceva. Au decis să venim aici. Familia a decis aşa. Am avut datoria să-i urmez. Ani negri au fost în spatele deciziei şi nu m-au ajutat să-i contrazi

About the author