Informația momentului despre Simona Halep! Anunțul venit chiar de la WTA

Simona Halep are parte de tot mai multe vești proaste! Sportiva în vârstă de 31 de ani a coborât din nou în clasamentul WTA, în urma rezultatelor turneului de la Abu Dhabi.

La începutul săptămânii, Simona Halep s-a situat pe locul 15 în clasamentul WTA. Totuși, sportiva a aflat în ziua de sâmbătă că va coborî o nouă poziție în ierarhia mondială feminină.

Astfel, Simona Halep a ajuns pe locul 16 în clasamentul WTA, care va fi oficializat începând de luni. Schimbarea are loc în contextul rezultatelor turneului de la Abu Dhabi.

Simona Halep a fost întrecută de Ludmila Samsonova (24 de ani), care s-a calificat în finala turneului de la Abu Dhabi, pe care o va disputa în compania Belindei Bencic (25 de ani).

Astfel, după rezultatele înregistrate la Abu Dhabi, Simona Halep a mai coborât o poziție în clasamentul WTA.

Amintim că Simona Halep este suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping la US Open 2022.

Fostul antrenor al Simonei Halep a făcut noi dezvăluiri

Amintim că Darren Cahill, antrenorul care a lucrat cu Simona Halep vreme de șase ani, a vorbit despre jucătoare și despre marea problemă a acesteia. El susține că acest lucru a împiedicat-o pe Simona să câștige mai multe titluri importante de Grand Slam.

Până acum, Simona Halep a câștigat două trofee de Grand Slam, la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019. De asemenea, jucătoarea noastră a pierdut și trei finale, două la Roland Garros, în 2014 și 2017 și una la Australian Open în 2018.

Potrivit fostului antrenor al Simonei Halep, povestea jucătoarei noastre este puțin diferită. Darren Cahill spune că Simona a avut mereu talent și dorința de a câștiga însă s-a oprit mereu în momentele importante.

Sistemul pe care îl avem în tenis e un pic greșit, pentru că jucătorul este cel care plătește salariul antrenorului. E o linie fină între cum ți-ai dori să fii și cât de onest ajungi să vorbești. Eu nu m-am îngrijorat prea mult de acest aspect, pentru că primul jucător pe care l-am antrenat a fost Lleyton Hewitt. El nu ieșea pe teren ca să joace tenis, ci la război, de fiecare dată când juca.

A fost o bună inițiere pentru mine, ca antrenor, pentru a înțelege ce intră în mintea unui jucător, cum trebuie să îl pregătești pentru a concura, când și cât trebuie să vorbești despre tactică.

Când am lucrat cu Simona Halep, a fost o poveste puțin diferită, fiindcă a avut mereu talentul, etica muncii, dorința, dar ea însăși se oprea din a câștiga, în momentele importante.

Cred că întotdeauna trebuie să fii sincer cu jucătorul tău. Durează până ajungi să îl cunoști, trebuie să pui multe întrebări, dar cred că important în antrenorat este să înveți să asculți.

Nu antrenezi doi jucători diferiți în același fel, pentru că nu văd tenisul în același mod în care îl vezi tu”, a explicat Darren Cahill, în podcastul The Big Deal.

About the author