INCREDIBIL! În Spania, uleiul de măsline este protejat cu lanţuri. Se vinde cu până la 14,5 € sticla în unele supermarketuri

Uleiul de măsline a devenit un produs ideal de furat, susține directorul unui lanț de magazine. Sticlele de cinci litri de ulei de măsline sunt ținute sub lacăt. Din septembrie, lanţul de supermarketuri Tu Super sigilează sticlele de cinci litri de ulei de măsline şi le ţine încuiate pe rafturi, pentru a preveni furturile. Tu Super nu este singurul care înăspreşte măsurile de securitate: în unele supermarketuri Carrefour şi Auchan din Madrid, sticlele de un litru de ulei de măsline au etichete de securitate care apoi sunt îndepărtate de către angajaţi.

STC, o companie spaniolă care oferă retailerilor soluţii contra hoţilor, a înregistrat o creştere de 12 ori a comenzilor de la supermarketuri în această vară pentru dispozitive de protecţie a sticlelor de ulei de măsline.

Supermarketurile din Spania au început să lege sticlele de ulei de gătit cu lanțuri închise cu lacăte, pe măsură ce prețurile cresc, iar odată cu acestea și furturile, relatează Reuters.

Sticlele de un litru de ulei de măsline extravirgin se vând cu până la 14,5 euro în unele supermarketuri, propulsând uleiul de măsline în categoria produselor pe care comercianții pun etichete de securitate, alături de băuturile spirtoase, cosmetice și electrocasnice.

Asistăm la o creștere majoră a furturilor”, a declarat Ruben Navarro, CEO al lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea spaniolă Andalucia. „Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pentru furat”, a adăugat el.

Uleiul este tot mai scump, cazurile de furt au crescut, motiv pentru care patronii magazinelor din Spania au găsit soluții. Pentru că a devenit un produs greu accesibil, dar foarte căutat, uleiul este legat acum cu lanțuri de rafturi.

Asistăm la o creștere semnificativă a furturilor din magazine. Uleiul de măsline a devenit un produs pe care aceștia îl pot fura. Este o măsură nebună, extremă, dar a funcționat”, Ruben Navarro, directorul executiv al unui lanț de supermarketuri celebre.

Ruben Navarro, care conduce 30 de supermarketuri în regiunea Andalucia din Spania, a recurs la acest truc în contextul în care a observat o creștere a furturilor de ulei de măsline, cu scopul de a fi revândut pe piața neagră. Această situație este amplificată de o creștere semnificativă a prețurilor cu 150% în ultimii doi ani, determinată de impactul secetei.

Ca măsură de prevenire a furturilor, supermarketul condus de Ruben Navarro a luat decizia de a aduna toate sticlele de ulei de măsline de 5 litri și a le plasa într-un raion închis cu lacăt. O sticlă de ulei a crescut de la 8 euro la peste 15 în majoritatea unităților comerciale.

Europa este regiunea responsabilă pentru două treimi din producţia mondială de ulei de măsline şi totodată un mare consumator. În ultimul an, preţul unui litru de ulei de măsline s-a dublat după ce seceta a afectat măslinii din principalele ţări producătoare.

sursa: Reuters

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial