Hotelul din România care le spune “pas” turiştilor austrieci: “Nu va mai onora nicio cerere de rezervare”

Un hotel din Alba Iulia a decis să nu mai onoreze rezervările făcute de cetățenii din Austria care doresc să viziteze această zonă.

Mai mult, hotelul va refuza plata făcută cu carduri care aparțin de ”instituții bancare austriece”, chiar dacă sunt deținute de cetățeni din România care vor o noapte de cazare pentru a vizita zona.

Un hotel din România le spune ”pas” turiștilor austrieci

Hotelul se înscrie, așadar, pe lista celor care boicotează, într-un fel sau altul, Austria, după refuzul ”acordat” țării noastre pe 8 decembrie, la cea mai recentă tentativă de a intra în Schengen.

”Cu parere de rău pentru cetățenii austrieci care nu împărtășesc mitocănia cancelarului austriac Karl Nehammer, conducerea Hotelului ELISABETA Alba Iulia, informează turiștii austrieci și cele peste 200 de agenții de turism din țară și din străinătate cu care are încheiate contracte de colaborare:

– începand cu data de 01.01.2023, nu va mai onora nicio cerere de rezervare pentru turiștii austrieci pe o perioadă nedeterminată

– nu va mai accepta plata cu carduri emise de către instituțiile bancare austriece!

Recurgem la aceste măsuri în semn de protest față de votul negativ al Austriei pentru aderarea României la spatiul Schengen”, a transmis Hotelul Elisabeta pe Facebook.

Nu doar turismul din România începe să devină ostil pentru austrieci, ci și turiștii români promit că nu vor mai călca prin această țară.

Doar că nu toată lumea îmbrățișează această viziune și există voci precum cele ale lui Traian Berbeceanu, fost prefect al Capitalei sau fost șef al BCCO Alba Iulia, care a comentat ironic apelul la boicot.

”Decât să mergi la schi în Austria mai bine mai pui 1.000 euro și mergi în Poiana Brașov”, a scris pe Facebook fostul polițist, ironie la faptul că stațiunile montane din România sunt mai scumpe decât cele din Austria.

La cald, multă lume a promis că boicotează produsele și firmele din Austria, însă fostul lider USR Dacian Cioloș a îndemnat la calm.

”Calm si de la capăt. Avem de muncit. Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția, ci acțiunea calculată, strategia, perseverența, viziunea politică.

O să avem ocazia să răspundem la ce s-a întâmplat astăzi, dar nu înfierbântați, ci calm și precis”, a transmis pe Facebook Dacian Cioloș.

Sociologul Gelu Duminică avea la rândul său un mesaj sceptic referitor la acest boicot. ”O să boicotăm la fel de tare cum am boicotat și produsele rusești.

Pe internet nu ne doare mâna să scriem, dar de la a spune până la a face este cale lungă”, a declarat sociologul

About the author