Ce studii are Vladuța Lupău? E frumoasă și are talent muzical, dar nimeni nu bănuia că e și…

Vladuta Lupau are doar 26 de ani, dar e una dintre artistele indragite din zona Clujului.

Cand se dezbraca de costumul popular, tanara imbraca halatul de medic!

Vladuta Lupau canta de la varsta de 4 ani, insa nu a neglijat nici invatatura. Tanara este medic veterinar si doctorand.

Am ales aceasta facultate, deoarece este traditie de familie. Mama este medic veterinar, iar tata inginer zootehnist. Dar, bineinteles, si pentru dragostea fata de animale. Imi place tare mult, motiv pentru care urmez studiile doctorale din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.

A fost greu in ultimii ani de facultate. Efectiv eram pe drum si la scoala. Iar azi, ma mandresc cu faptul ca sunt medic veterinar”, spunea cantareata intr-un interviu.

Melodiile Vladutei Lupau, multe avand chair texte scrie de ea, strang numeroase vizualizari pe youtube. Cantecul „Ramai bade ne-nsurat” a strans, de exemplu, peste un milion de vizualizari.

Tânăra artistă a făcut primul pas în lumea artistică la vârsta de la 4 ani, iar acum, anii de muncă, o recompensează pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Unul din cele mai importante momente din viața artistei a fost atunci când, cu complicitatea poliţiei, a fost cerută în căsătorie de iubitulei, jucător de fotbal al echipei CFR Cluj.

Viața Vlăduței nu a fost una ușoară, trecând prin momente grele, unul dintre acestea fiind acela când inima Vlăduţei s-a oprit în loc, atunci când un bărbat a apăsat pe trăgaciul pistolului chiar în faţa sa.

”Împrejurările care m-au făcut să aleg acest fain drum au fost date de soartă. De ce zic asta?! Pentru că părinții mei lucrau de zori şi de asta m-au dat la Clubul Copiilor din orașul meu natal, Şimleu Silvaniei; ca să petrec timpul cu copii făcând diferite activități.

Acolo, spre marele meu noroc , am „bătut” la o uşă unde scria „Folclor”. Păşind acel prag, am întâlnit omul care stă la baza a tot ceea ce înseamnă azi „Vlăduța Lupău”. Am întâlnit-o pe doamna profesor Cornelia Neaga, căreia îi mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce azi însemn ca artist.”, declară artista.

Tânăra a câştigat numeroase premii dintre care amintim: Premiul I – Festivalul Național „Rapsodia Românească”; Premiul I – Festivalul Național „Maria Lătărețu”; Premiul III – „Strugurele de Aur”; Marele Premiu „Festivalul Național de Cătănie”;

Marele Premiu „Maria Tănase” sau Premiul de Popularitate „Mamaia Folclor”, și, pe lângă impresionanta carieră în muzica populară, Vlăduța este şi o mare iubitoare de animale.

Astfel s-a decis să urmeze cursurile de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. După ce a obţinut certificatul de medic veterinar, artista a zis că vrea şi mai mult, iar acum urmează studiile doctorale din cadrul aceleiaşi facultăţi

About the author