Pregătiți-vă pentru ce e mai rău. Poliția a anunţat ce se întâmplă după sărbătorile de Paște

Pregătiți-vă pentru ce e mai rău.

Poliția avertizează că după sărbătorile de Paște, în România va crește rata infracționalității, mai ales că mulți români cu antecedente vor rămâne fără bani.

„La nivel naţional, să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă.

Pe zone punctuale, avem într-adevăr un impact al celor care vin de afară şi, nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt specializaţi în savârşirea de infracţiuni.

Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile – să spunem – impuse de ordonanţele militare şi, probabil, îşi păstrează prostul obicei pe care l-au avut şi în România înainte de a pleca, şi în unele state unde au ajuns.

Vreau să-i atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României.

Am modificat acte normative, prin care infracţiunile comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite – faptele – cu mai multă, să spunem, rapiditate

Vor fi sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor, într-o asemenea stare, sunt considerate ca şi zonă agravantă.

Adică lumea încearcă să-şi salveze pielea acum, scuzaţi această metaforă, la nivel mondial, noi în România luăm măsuri care nu sunt nici populare, sunt şi greu de suportat.

Ne asumăm ca şi guvern aceste decizii, dar cu toţii, împreună, facem un efort – şi cetăţeni, şi guvernanţi, şi decidenţi, şi autorităţi – ca să-i salvăm pe concetăţenii noştri, să trecem cu bine şi prin această încercare.

Nu pot fi cetăţeni care se dedau la asemenea fapte infracţionale şi vreau să le dau o veste proastă: sunt evidenţiaţi într-o bază de date mai specială.

Am mărit dispozitivele şi am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite şi acţiunile de intervenţie pe asemenea zone să fie multiplicate.

Vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp cei care fac infracţiuni”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

VOR SPECULA ACEASTĂ STARE DE URGENŢĂ

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, este de părere că scăderea infracţionalităţii în timpul stării de urgenţă este numai o primă fază.

„După ce numărul infractorilor români care se întorc din Occident va creşte şi după ce aceştia îşi vor lichida resursele finaciare, vom ajunge în faza a doua.

În jur de 20-25 aprilie, estimăm noi, va creşte numărul infracţiunilor. Pe respectivii indivizi nu îi interesează avertismentele.

Mai ales când nu au ce mânca. O parte dintre ei chiar vor specula această stare de urgenţă fiindcă, în urma restricţiilor de circulaţie, vor exista mai puţine persoane care îi pot vedea când săvârşesc infracţiunea, vor exista mai puţini potenţiali martori. Ne vom confrunta cu spargeri de magazine, furturi şi, foarte grav, tâlhării.

În mediul rural vom avea cazuri în care infractorii vor intra peste oamenii bătrâni în case, îi vor lega şi îi vor bate pentru a spune unde au bunurile de valoare sau banii.

Din păcate, mă tem că vor fi şi tâlhării urmate de moartea victimei, pentru că la ţară sunt mulţi bătrâni care stau în locuinţe izolate”, spune Dumitru Coarnă.

VOR EXISTA ŞI OAMENI CARE, EFECTIV DE FOAME, DIN PĂCATE, SE VOR DECIDE SĂ FURE

Coarnă susţine că, cel mai probabil, vor fi înregistrate şi infracţiuni produse de persoane fără antecedente.

„Foarte multe persoane au fost trimise în şomaj, dar avem şi oameni care poate lucrau cu ziua sau la negru, şi acum au rămas fără venituri.

Vor exista şi oameni care, efectiv de foame, din păcate, se vor decide să fure”, a mai spus Dumitru Coarnă. scrie infamilie.tv

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial