Guvernul exclude o categorie socială de la primirea voucherelor alimentare de 250 de lei

Guvernul a decis sa elimine o categorie sociala din programul de acordare de vouchere alimentare in valoare de 250 de lei.

In continuare, programul “Sprijin pentru Romania” va continua, iar banii vor fi incarcati pe cardurile sociale in luna iunie pentru a cumpara alimente de baza. Cu toate acestea, exista o categorie de romani care nu va mai primi vouchere alimentare, desi sunt eligibili pentru ele.

Vorbim despre cei care aleg sa paraseasca tara, cei care primesc decizii de condamnare sau beneficiaza de servicii sociale in regim rezidential, publice sau private.

Voucherele alimentare in valoare de 250 de lei – un ajutor real din partea statului

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca banii pentru voucherele de alimente vor fi incarcati pe cardurile sociale in luna iunie, iar aceste tichete pot fi folosite doar pentru achizitia de alimente sau mese calde.

Aceasta masura a fost primita cu multumire de catre multi romani, care se confrunta cu dificultati financiare in aceasta perioada dificila. Cu toate acestea, guvernul a luat recent decizia de a elimina o anumita categorie sociala din programul de acordare a acestor vouchere.

Cine nu mai va primi voucherele alimentare in valoare de 250 de lei

Potrivit OUG 63 din 9 mai 2022, persoanele care aleg sa paraseasca tara, cei care primesc decizii de condamnare sau beneficiaza de servicii sociale in regim rezidential, publice sau private nu vor mai primi voucherele alimentare in valoare de 250 de lei.

Aceasta decizie a fost luata pentru a asigura utilizarea eficienta a resurselor si pentru a se asigura ca ajutorul ajunge la cei care se confrunta cu cele mai mari dificultati financiare.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca banii pentru voucherele de alimente vor fi incarcati pe cardurile sociale in luna iunie, iar aceste tichete pot fi folosite doar pentru achizitia de alimente sau mese calde.

Bugetul programului “Sprijin pentru Romania” si sursa de finantare

Bugetul alocat pentru programul “Sprijin pentru Romania” este de 6.281.200 mii de lei, iar sursele de finantare includ bugetul de stat, bugetul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene si fonduri europene nerambursabile.

Aceasta masura este menita sa ajute cei mai vulnerabili romani sa faca fata dificultatilor financiare cauzate de pandemie.

In concluzie, voucherele alimentare in valoare de 250 de lei reprezinta un ajutor real din partea statului pentru cei mai vulnerabili romani.

Cu toate acestea, guvernul a luat recent decizia de a elimina o anumita categorie sociala din programul de acordare a acestor tichete. Este important ca aceste resurse sa fie utilizate eficient pentru a se asigura ca ajutorul ajunge la cei mai nevoiasi.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial