Grecia îți oferă o casă și bani lunar să te muți acolo cu familia. Care sunt condițiile

Românii pasionați de Grecia primesc o veste îmbucurătoare: au posibilitatea să se stabilească definitiv în această țară, beneficiind de oferte tentante.

Grecia propune o casă și o sumă lunară celor interesați să se mute în pitoreasca insulă Antikythera, un colț de rai mai puțin explorat, dar de o frumusețe remarcabilă. Acesta devine un cadru ideal pentru cei care doresc să transforme o simplă vacanță într-un stil de viață permanent.

„Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”, a declarat președintele insulei, Andreas Harhalakis, pentru ziarul Iefimerida.gr.

Desigur, există anumite condiții ce trebuie îndeplinite pentru a profita de această oportunitate.

Situată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre Creta și continent, insula este un loc frumos, nealterat, cu plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse. Adică… un loc unde te poți muta în liniște. Zborul, de la Atena, durează 45 de minute sau două ore cu feribotul din Creta și patru de pe continent.

Insula Antikythera, locul privilegiat al acestei oferte, oferă rezidenților potențiali o casă gratuită și o sumă lunară consistentă de 590 de dolari timp de trei ani.

Această inițiativă vine din partea autorităților cu scopul de a revigora economia locală și de a popula această bijuterie mai puțin cunoscută a Greciei.

Doritorii au șansa de a-și aduce familia într-un cadru idilic, contribuind astfel la prosperitatea și menținerea tradițiilor insulei.

O astfel de măsură nu numai că încurajează stabilirea rezidenților permanenți, ci și sprijină redresarea economică și consolidarea comunității locale.

Autoritățile grecești văd în această ofertă o modalitate de a atrage oameni dispuși să aducă contribuții semnificative la viața insulei Antikythera.

În contextul incendiilor devastatoare care au afectat insula Rhodos în acest sezon, Grecia acționează prompt pentru a veni în sprijinul turiștilor și rezidenților.

În ciuda eforturilor de intervenție rapide, impactul distructiv al flăcărilor a determinat evacuarea și întoarcerea în siguranță a turiștilor, inclusiv a românilor aflați în vacanță acolo.

În această situație de criză, solidaritatea și sprijinul reciproc sunt esențiale pentru a depăși provocările impuse de forțele naturii.

Statul elen a anunțat că va oferi o recompensă turiștilor afectați de incendiile din Rhodos, oferindu-le 7 zile de vacanță gratuită în 2024.

Această măsură vine în sprijinul celor care au fost nevoiți să-și anuleze concediile din cauza situației dificile și reprezintă o formă de compensare pentru neplăcerile suferite.

Grecia continuă să atragă românii prin diverse oportunități, inclusiv șansa de a locui gratuit într-una dintre insulele sale pitorești sau prin acordarea de compensații pentru turiștii afectați de calamități naturale.

Aceste inițiative reprezintă un motiv în plus de a descoperi și iubi această țară minunată, cu peisaje spectaculoase și o istorie bogată.

About the author

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial